Nee
Ja
            

Kraken biedt een beloning van $100,000 voor het vinden van QuadrigaCX’s crypto’s

Cryto Exchange Kraken heeft aangekondigd dat zij $100,000 geven voor een tip waardoor wordt ontdekt waar de verloren crypto’s zijn gebleven.

Cryto Exchange Kraken heeft aangekondigd dat zij $100,000 geven voor een tip waardoor wordt ontdekt waar de verloren crypto’s zijn gebleven.

Verdachte omstandigheden

QuadrigaCX is de afgelopen tijd vaak in het nieuws geweest na de dood van oprichter Gerry Cotten in December van vorig jaar. Sindsdien kon Quadriga niet meer bij de cold wallets waar zij het grootste deel van haar eigendommen in opsloeg, omdat Cotton de enige persoon was die daar bij kon

Quadriga heeft op het moment ongeveer 286,000 dollar (Ongeveer 252,000 euro) in het bezit, terwijl zij nog 200,000,000 dollar (180 miljard euro) aan haar gebruikers schuldig is.

 Door de verdachte omstandigheden biedt de crypto exchange Kraken nu een beloning van 100,000 dollar aan degene die een tip heeft die leidt tot de oplossing voor dit verhaal.

Opsporing

Volgens de aankondiging worden alle tips doorgegeven aan de FBI (Federal Bureau of Investigation) en aan de RCMP (Royal Canadian Mounted Police) of andere overheidsinstellingen die belangen hebben bij de zaak. 

Volgens een interview met Cotten uit 2014 was hij van mening dat de beste opslag voor private keys fysiek waren, het liefst op een stuk papier in een kluis. Op dit moment wordt de zaak uitgezocht door verschillende overheidseenheden en bedrijven.

Ethereum teruggevonden

Gister avond heeft Crypto blog Zerononcense een onderzoek gepubliceerd waarin wordt beweerd dat er 600,000 Ethereum is overgemaakt van QuadrigaCX naar andere exchanges zoals Kraken en Bitfinex. Volgens Zerononsence is het goed mogelijk dat de overleden CEO Gerry Cotten deze crypto's op deze exchange heeft gezet voor opslag. Uit een analyse van transacties van Quadriga blijkt dat over een aantal jaren 600,000 crypto's naar andere exchanges over zijn gemaakt als vorm van opslag.

Of dit als doorslaggevende tip wordt gerekend is nog niet bekend.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Zerononcense
  • Afbeelding: True North Crypto