Nee
Ja
            

Krijgt Rusland ook een Petro coin?

Als het aan Igor Yusufov ligt wel. De oud-minister van Energie kwam recent met het plan een cryptocurrency te lanceren gekoppeld aan olie. Zal deze munt evenveel commotie teweegbrengen als de Venezolaanse Petro?

Als het aan Igor Yusufov ligt wel. De oud-minister van Energie kwam recent met het plan een cryptocurrency te lanceren gekoppeld aan olie. Zal deze munt evenveel commotie teweegbrengen als de Venezolaanse Petro?

Crypto regulatie herzien

Het moment waarop de oud-minister met dit plan komt is opvallend te noemen. Yusufov presenteerde zijn idee aan de Doema, afdeling van de wetgevende macht, vlak voordat het land haar cryptocurrency regels wil herzien en eventueel aanpassen. Russisch premier Dmitry Medvedev ziet wel iets in de wereld van blockchain. Hij noemt cryptocurrencies dan ook “interessant”.  Hoewel Rusland wereldwijd één van de belangrijkste handelsmarkten van Bitcoin is, gelden er nog altijd strenge regels.

Stablecoin gebaseerd op olie

De cryptocurrency, die als stablecoin dient, moet ondersteund worden door olie, gas en andere natuurlijke hulpbronnen. Volgens de oud-minister kan de munt invloed uitoefenen op de US-dollar en omgaan met fluctuaties, schommelingen, in de waarde van valuta. Door het opheffen van een tussenpersoon, zoals Rusland, wordt bovendien internationale handel vergemakkelijkt.

OPEC

Wie er baat hebben bij deze munt? De OPEC-landen. Voor deze olie-exporterende landen wordt dit project misschien wel “hét baanbrekende project dat een betrouwbare structuur levert voor de crypto markt als geheel”, aldus Yusufov. Hij vervolgt: “Dit project kan een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het Russische en internationale digitale ecosysteem”. 

Hoewel de plannen van Rusland erg lijken op die van Venezuela, die recent met een ICO cryptomunt Petro lanceerde en deze eveneens aan olie koppelde, is de slagingskans van de Russische variant waarschijnlijk hoger.

Iran

Afgelopen maand lanceerde Iran een door goud ondersteunde cryptocurrency. De zogenoemde “PayMon” is technisch gebouwd op het Stellar Lumens (XLM) netwerk.

Bronnen

  • CryptoGlobe
  • Ethereumworldnews