Nee
Ja
            

Lanceert Coinbase een IEO? Of toch een STO?

IEO’s zijn hip. Waar eerst ICO’s (Initial Coin Offerings) regelmatig op het programma stonden, is het nu tijd voor IEOs: Initial Exchange Offerings.

IEO’s zijn hip. Waar eerst ICO’s (Initial Coin Offerings) regelmatig op het programma stonden, is het nu tijd voor IEOs: Initial Exchange Offerings.

Volop mogelijkheden

De welbekende exchange uit San-Fransico er misschien eentje houden: een IEO. “We denken dat er een heel interessante kans ligt voor Coinbase”, aldus Kayvon Pirestani. Het hoofd van de verkoop in vervolgt: “Kort gezegd onderzoekt Coinbase niet alleen de mogelijkheden voor IEO’s, maar ook voor STO’s”. Even voor de duidelijkheid: STO’s zijn Security Token Offerings.

Als laatste merkte Pirestani op dat er veel over security tokens (beveiligingstokens) wordt gesproken, maar ze niet veel worden verhandeld. Een kans voor Coinbase? De exchange zit te wachten op meer marktvraag om wellicht een STO product uit te rollen. Formele aankondigingen kan de woordvoerder echter nog niet doen.

Kort gezegd onderzoekt Coinbase niet alleen de mogelijkheden voor IEO’s, maar ook voor STO’s.

- Kayvon Pirestani, Coinbase Hoofd Verkoop Azië

Initial Exchange Offerings

IEO’s worden ondersteund door grote exchanges zoals Bitfinex, OKcoin en Kucoin. Binance, met zijn BNB-token, was de eerste cryptocurrency exchange die een Intial Exchange Offering organiseerde. Voor een IEO is het belangrijk te weten wie de klant is (KYC, Know Your Customer). Daarnaast moet de offering rekening houden met AML, anti-witwas controles.

Bronnen

  • Coindesk
  • Afbeelding: Wall Street Journal