Nee
Ja
            

Livestream dienst Twitch trekt crypto-betalingsmogelijkheid terug

Het livestreaming platform Twitch.tv van Amazon heeft naar verluidt de crypto-betalingsmogelijkheid voor abonnementen verwijderd.

Het livestreaming platform Twitch.tv van Amazon heeft naar verluidt de crypto-betalingsmogelijkheid voor abonnementen verwijderd.

Stilzwijgend afgelopen

Volgens CoinDesk heeft Twitch de betalingsmogelijkheid stilletjes voor alle landen verwijderd. De betalingen voor abonnementen werden geregeld door blockchain-betalingsprocessor Bitpay, waarmee Twitch gebruikers konden betalen met Bitcoin en Bitcoin Cash.

In een tweet van Twitch van afgelopen januari werd het gebruik van cryptocurrencies nog gepromoot. In de huidige voorwaarden van het bedrijf wordt gemeld dat het bedrijf “Belangrijke creditcards, bepaalde betaalpassen, PayPal, verschillende betaalmethoden via Xsolla en / of andere betaalmethoden die we van tijd tot tijd via onze site beschikbaar stellen, accepteert als betalingsvormen”

Voordelen wegen niet op tegen nadelen

Hoewel cryptocurrencies op grote schaal worden aangeprezen als een sterke potentiële kandidaat voor online betalingen, zijn nadelen zoals volatiliteit en hoge transactiekosten vaak hetgeen wat bedrijven tegenhoudt om deze betaalmethodes te leveren.

Eind 2017 liet ook gamingplatform Steam bitcoinbetalingen vallen. Zij gaven aan dat de hoge transactiekosten en de lage vraag de reden was dat cryptobetalingen nog niet op konden tegen traditionele betaalmethoden.

Twitch heeft nog niet op de berichten gereageerd.

Bronnen

  • Coindesk
  • Afbeelding: Cryptocurrency Morocco