Nee
Ja
            

Maar 5 crypto ATM’s zonder Bitcoin

Sinds de lancering van Bitcoin zijn er al vele cryptocurrencies geïntroduceerd. Meer dan 1600 om precies te zijn. Het is daarom ook niet gek dat er bijna dagelijks crypto automaten bijkomen.

Sinds de lancering van Bitcoin zijn er al vele cryptocurrencies geïntroduceerd. Meer dan 1600 om precies te zijn. Het is daarom ook niet gek dat er bijna dagelijks crypto automaten bijkomen.

Toegankelijk voor de gewone burger

Cryptocurrency wordt niet alleen steeds bekender, maar is ook hard op weg om toegankelijker te worden. Toegankelijker voor de “gewone burger”. En zeg nou zelf, wat is er handiger dan je digitale valuta gewoon uit de muur te trekken. Cryptocurrency ATM’s maken het voor iedereen mogelijk om cryptocurrencies als Bitcoin te kopen en verkopen.

4.654 ATM’s

De eerste Bitcoin betaalautomaat werd in 2013 geplaatst. Vancouver, Canada, was de gelukkige. Tegenwoordig zijn er duizenden, verspreid over de hele wereld. 4.654, aldus Coin ATM Radar. Van al deze betaalautomaten ondersteunen er 4.649 Bitcoin. In andere woorden: 5 ATM’s ondersteunen géén Bitcoin.

Litecoin staat op plek twee. Deze valuta wordt door 3.038 ATM’s ondersteund. Ethereum door 2.556 en Bitcoin Cash door 1.663. Dash staat op de vierde plaats met 855 locaties. De meeste crypto betaalautomaten bevinden zich, zoals je misschien al wel zou verwachten, in de Verenigde Staten. Hier staan er maar liefst 2935. Canada staat op de tweede plek met 684 en Oostenrijk op plek drie met 275. In Nederland staan er op 24 locaties ATM’s.

Op 11 februari schreef About-Crypto over de eerste crypto ATM in de Filippijnen.

Toch geen ATM voor India

Vorig jaar oktober kreeg India de eerste crypto ATM. Het land met meer dan 1 miljard inwoners was in rep en roer. De vreugde was echter van korte duur. Binnen een paar dagen was de ATM uit Bangalore weggehaald. Waarom? De eigenaar van Unocoin, het bedrijf dat de installatie regelde, bleek zonder toestemming te hebben gehandeld.

Cryptocurrency wordt gezien als de toekomst van geld, transacties en bankieren in het algemeen. Dat er een transformatie in gang is gezet, kan moeilijk nog ontkend worden. Hoe snel deze transformatie zal gaan? De tijd zal het leren…

Bronnen

  • CryptoNewsZ
  • Coin ATM Radar
  • Afbeelding: Bitcoinspot