Nee
Ja
            

Mark Cuban: “Ik heb liever bananen dan Bitcoins”

Mark Cuban gelooft niet meer in Bitcoin en dit is waarom.

Mark Cuban gelooft niet meer in Bitcoin en dit is waarom.

Een succesvolle miljardair

Mark Cuban is een zeer succesvolle investeerder. De miljardair heeft al vele grote technologie deals binnen weten te slepen en is ook nog eens te zien op tv bij het ondernemersprogramma Shark Tank. Op YouTube plaatste hij recent een Q&A waarin hij reageerde op een Twitter opmerking. Een gebruiker vroeg zich af waarom Mark Cuban crypto haat, maar wel mensen de mogelijkheid biedt hun vermogen te laten groeien.

Marktwaarde

Het probleem is dat de prijs van Bitcoin bepaald wordt door de vraag van de markt. “Bitcoin is waard wat iemand ervoor wil betalen”, aldus de investeerder. “Cryptocurrency heeft geen intrinsieke waarde”. Cuban vergelijkt Bitcoin met illustraties, stripboeken en honkbalkaarten. Een verzamelaar is heel trots dat hij/zij deze dingen in de collectie heeft. De prijs zou zomaar naar verloop van tijd flink kunnen stijgen. Er is echter geen intrinsieke waarde, je kan het niet eten. 

Bitcoin is waard wat iemand ervoor wil betalen.

- Mark Cuban

Liever bananen

“Ik heb liever bananen dan Bitcoins”, aldus de investeerder. Hij vervolgt: “Bananen kan ik eten, crypto… niet echt". Cuban is desalniettemin niet tégen cryptocurrencies. Hij benadrukt enkel beleggers om voorzichtig te zijn. “Bitcoin is als goud. Goud is een religie.” Volgens de investeerder kunnen mensen echt houden van goud en je overtuigen dat je niet naar de hel gaat als je goud bezit. 

Voor degenen die zich afvragen hoe Cuban denkt over Facebook’s Libra: hij ziet het als een grote fout. 

Bitcoin is als goud. Goud is een religie.

- Cuban

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Afbeelding: YourStory