Nee
Ja
            

Medewerker van de Australische overheid opgepakt voor minen met overheidsapparatuur

Een 33-jarige Australische overheidsmedewerker is opgepakt nadat hij betrapt was op cryptocurrency minen op het werk.

Een 33-jarige Australische overheidsmedewerker is opgepakt nadat hij betrapt was op cryptocurrency minen op het werk.

In een persmededeling op dinsdag beweerde de Australische federale politie (AFP) dat de IT-aannemer uit de voorstad Killara in Sydney de computersystemen van de overheid had aangepast om mijn cryptocurrency ter waarde van AU $ 9.000 (US $ 6.184) voor eigen gewin te minen.

De niet nader genoemde man zal vandaag een lokale rechtbank terechtstaan over twee aanklachten - ongeoorloofde wijziging van gegevens en ongeoorloofde wijziging van geheime gegevens - volgens de wet op het Wetboek van Strafrecht, volgens de AFP.

Afgelopen jaar namen politieagenten van de AFP een laptop, telefoon, ID-kaarten voor werknemers en databestanden in beslag bij een huiszoeking bij de aannemer.

De aanklacht heeft een maximale straf van respectievelijk 10 jaar gevangenisstraf en twee jaar gevangenisstraf.

Chris Goldsmid, AFP waarnemend commandant en manager van cybercrime-operaties, beschreef de vermeende misdaad als "zeer ernstig" en verklaarde:

"Australische belastingbetalers vertrouwen op openbare functionarissen om vitale rollen te vervullen voor onze gemeenschap met de grootst mogelijke integriteit. Elk vermeend crimineel gedrag dat dit vertrouwen voor persoonlijk gewin verraadt, zal worden onderzocht en vervolgd. “

Dit soort gevallen van mensen die ongeoorloofd apparatuur gebruiken om crypto’s te minen komt steeds vaker voor.

Een voormalige werknemer van de Federal Reserve Board of Directors kreeg in 2017 ook een boete van $ 5.000 nadat hij betrapt was op het minen van bitcoins op een server die eigendom was van de Amerikaanse centrale bank.

 Kernwetenschappers van een Russische wapenonderzoeksfaciliteit werden in februari voor dezelfde misdaad aangeklaagd . En afgelopen november vielen twee schooldirecteurs in China uit bij het  stelen van macht van hun instelling naar de cryptocurrency-ether.

Bronnen

  • CoinDesk