Nee
Ja
            

Met cryptocurrency betalen bij Walmart en Home Depot.

Via een kleine omweg is het nu mogelijk in Amerika om bij deze twee enorme Amerikaanse ketens te betalen met crypto. Dit wordt gedaan met behulp van een ‘tussen persoon’.

Via een kleine omweg is het nu mogelijk in Amerika om bij deze twee enorme Amerikaanse ketens te betalen met crypto. Dit wordt gedaan met behulp van een ‘tussen persoon’.

Alagoria

Dit wordt mogelijk gemaakt door de site Alagoria. De service die ze aanbieden is de optie bieden om met een aantal cryptocurrency producten te kopen via de sites van deze twee ketens. Momenteel worden nog alleen Bitcoincash, Zcash, Bitcoin Core en Litecoin geaccepteerd, dus er is nog ruimte voor andere munten. Omdat de transacties lastig terug zijn te storten bij het geval dat er iets mis gaat, staat de site garant voor maximaal $10.000.

Gift cards

Alagoria heeft het slim aangepakt met de prijzen. Door gift cards op te kopen van mensen die er niets mee willen doen, kan de site vaan kortingen aanbieden op allerlei producten. Dit resulteert in kortingen die soms wel op kunnen lopen tot 10%. Dit maakt het dus alleen maar aantrekkelijker.

Werking

Nadat Alagoria de bestelling binnenkrijgt, plaatsen ze de bestelling op de site van het desbetreffende bedrijf. Daarna is de bestelling in drie of vier dagen te verwachten. Momenteel accepteert Alagoria alleen nog bestellingen van binnen Amerika.

Walmart en Home Depot zijn dus, helaas, nog niet begonnen met de adaptie naar crypto, maar services zoals Alagoria zijn hier dus een hele slimme oplossing voor. Nu Alagoria een naam voor zichzelf aan het maken is, zou het zomaar kunnen dat dit een populaire service gaat worden voor bedrijven die nog niet aan crypto denken.

Bronnen

  • Bitcoin.com
  • Pixabay