Nee
Ja
            

Minen tijdens het studeren? Why not?!

Uit onderzoek is gebleken dat universiteiten de op een na grootste crypto-miners zijn in de mining industrie.

Uit onderzoek is gebleken dat universiteiten de op een na grootste crypto-miners zijn in de mining industrie.

Onderzoek

Cisco heeft in verschillende branches onderzoek gedaan naar cryptocurrency miners. Het onderzoek is gedaan door Umbrella dat netwerkverbindingen van klanten controleert op negatieve activiteiten, waaronder dus ook crypto-mining. 

In het rapport is te lezen dat universitaire campussen de op een na grootste miners zijn op het gebied van crypto. Zij vertegenwoordigen zichzelf met zo’n 22 procent. Met zo’n 34 procent staat de energie sector op nummer 1.

Slimme zet

Een onderzoeker van Cisco zei: “terwijl de miners aan het minen zijn in de studeerkamer of in de bibliotheek hoeven de studenten daar geen elektriciteitskosten over te betalen.”

De onderzoeker voegde er aan toe: “Het is moeilijk voor vele coins om gemined te worden deze dagen, het kost dus erg veel elektriciteit en internet, je maakt dus erg moeilijk winst. Maar als je niet hoeft te betalen voor deze kosten dan maak je kans op een leuk bedrag.”

Andere sectoren

Gevolgd door de universiteitscampussen komt op plek 3 de media en gezondheidsbranche. Zij vertegenwoordigen zo’n zes en zeven procent. Mining in de (lokale) overheid, fabrieksindustrie en financiële dienstverlening vertegenwoordigen zo’n vier, drie en twee procent.

Vectra

Vectra heeft vorig jaar in april een soortgelijke trend waargenomen. Zij ontdekte dat opzettelijke crypto-mining en cryptojacking steeds vaker voorkwamen op universiteitscampussen. Dit kwam steeds vaker voor op die plekken dan in welke andere industrie ook.

In januari vorig jaar plaatste Stanford University een waarschuwing tegen crypto-mining op de universiteit. Ze zeiden dat schoolmiddelen niet mogen worden gebruikt voor ‘persoonlijk financieel gewin’. 

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Afbeelding: NewsBTC