Nee
Ja
            

Ripple (XRP) en het Nederlands getinte bedrijf Bitfury in top 50 fintech bedrijven van Forbes!

Elk jaar publiceert het populaire zakenblad Forbes lijsten met de belangrijkste bedrijven. Afgelopen week was het de beurt aan de top 50 meest innovatieve fintech bedrijven uit 2018. In die lijst staan vijf cryptocurrency en/of blockchain bedrijven, waaronder het in Nederland gevestigde Bitfury.

Elk jaar publiceert het populaire zakenblad Forbes lijsten met de belangrijkste bedrijven. Afgelopen week was het de beurt aan de top 50 meest innovatieve fintech bedrijven uit 2018. In die lijst staan vijf cryptocurrency en/of blockchain bedrijven, waaronder het in Nederland gevestigde Bitfury.

De volledige FINTECH top 50 lijst van Forbes vind je via deze link. In dit artikel belichten wij de vijf cryptocurrency en blockchain bedrijven die opgenomen zijn in de lijst. We vertellen je ook graag wat meer over het zakentijdschrift Forbes.

Het zakentijdschrift Forbes

Forbes is een zakentijdschrift uit de Verenigde Staten dat is opgericht door B.C. Forbes. Steve Forbes kreeg de leiding hiervan na de dood van zijn vader Malcolm Forbes in 1990.

Het tijdschrift is vooral bekend door de lijsten die het ieder jaar samenstelt. Zo is er een lijst met de rijkste mensen van de wereld, waarbij minimaal $ 1 miljard als vermogen benodigd is voor een notering. In 2016 wordt deze lijst aangevoerd door Bill Gates met een geschat vermogen van 75 miljard dollar.

1: Bitfury met een hoofdkantoor in Amsterdam

Het Nederlands getinte bedrijf Bitfury is een van de allergrootste miners ter wereld met een hoofdkantoor dat is gevestigd in Amsterdam. Volgens de laatste cijfers is alleen het Chinese bedrijf Bitmain groter. Daarnaast zet Bitfury zich in voor software en hardware innovaties in blockchain. Bitfury is onder andere actief op de volgende vlakken:

  • Bitfury ontwikkelt eigen mining ASIC chips zoals de Bitfury Clarke.
  • Bitfury biedt kant-en-klare miners aan. Deze miners zijn modulair opgebouwd dus je kunt er voor kiezen om alleen de chips of de software te vernieuwen als dat nodig is.
  • Bitfury beheert datacenters voor klanten in combinatie met de afgenomen mining computers.
  • Bitfury ontwikkelt een drietal software oplossingen: Exonum en Crystal zijn blockchain softwarepakketten. Peach richt zich op apps voor het lightning network.

2: Het Amerikaanse bedrijf Circle

Het Amerikaanse bedrijf Circle heeft wereldwijd acht miljoen klanten en een hoofdkantoor in de Amerikaanse stad Boston. In 2018 profileerde het bedrijf zich door aan te kondigen de cryptocurrency exchange Poloniex over te nemen. Inmiddels bieden ze producten en diensten aan zoals het traden van cryptocurrency, hulp met investeren en diverse betalingsoplossingen. In oktober 2018 werkten ze samen met Coinbase om een stablecoin te lanceren, de USDC. Deze stablecoin ontleent zijn waarde aan de dollar.

3: De Amerikaanse handelsbeurs Coinbase

De meeste bitoin gebruikers zijn wel bekend met het platform van Coinbase. Coinbase is een Amerikaanse handelsbeurs en één van de groten der aarde binnen dit vakgebied. Coinbase is niet alleen een platform waarop je cryptocurrency’s kunt verhandelen. Coinbase biedt ook een goede service aan handelaren en levert een ‘bitcoin wallet’.

De populariteit van Coinbase als handelsplatform is de afgelopen jaren flink toegenomen en gebruikers komen vanuit alle delen van de wereld. In het begin was Coinbase een manier om op relatief eenvoudige wijze met bitcoins te kunnen handelen maar de afgelopen jaren zijn daar dus verschillende innovatieve businessmodellen bijgekomen.

Er zijn momenteel al meer dan 25 miljoen wallets geopend bij Coinbase.

4: Gemini van de Winklevoss tweelingbroers Tyler en Cameron

Gemini is een bedrijf van de bekende Winklevoss tweelingbroers Tyler en Cameron. Het bedrijf is gevestigd in New York en maakt zich al een jaar lang hard voor verschillende Bitcoin ETF’s. In de basis is Gemini een cryptocurrency exchange. Daarnaast maken ze zich hard voor zelfregulering in de cryptocurrency industrie. Om dit te bereiken hebben de twee broers de Virtual Commodities Association gestart.

In onderstaande video vertellen Cameron and Tyler Winklevoss over hun marketingcampagne rondom de cryptocurrency industrie en hun bedrijf Gemini

5: De virtuele munteenheid Ripple (XRP)

Ripple (ook wel aangeduid als XRP) is een virtuele munteenheid die verbonden is aan een netwerkprotocol voor een online monetair betalingssysteem. De organisatie van het Ripple netwerk en de software is in private handen, het is dus geen open source project zoals de meeste cryptocurrency bedrijven die we kennen.

Het doel van de Ripple Foundation is om betalingssysteem SWIFT te vervangen. Dit is een berichtensysteem waar vrijwel alle banken van de wereld gebruik van maken. Daarnaast wil Ripple dat internationale betalingen via XRP gaan.

Bronnen

  • Forbes.com
  • Wikipedia NL
  • BTCdirect.eu