Nee
Ja
            

Nederlandse Bitcoin handelaar overvallen in eigen huis

Op 10 februari wordt Tjeerd H. slachtoffer van een overval. In zijn eigen huis wordt de Bitcoin handelaar verrast door criminelen vermomd in politieoutfits.

Op 10 februari wordt Tjeerd H. slachtoffer van een overval. In zijn eigen huis wordt de Bitcoin handelaar verrast door criminelen vermomd in politieoutfits.

Vermomming

Met bivakmuts, kogelvrij vest en een politiejas weten de invallers binnen te komen. Vervolgens bedreigen ze de 38-jarige Tjeerd H. uit Drouwernerveen met vuurwapens. Het motief van de overval is officieel nog niet bekend. Om de zaak wat op te helderen, deed de De Telegraaf zelf een onderzoek. Hieruit blijkt dat de Nederlander in Bitcoins handelde. De politie heeft inmiddels dit verhaal bevestigd.

Geen uitzondering

Deze overval is in zekere zin niet uniek of opvallend te noemen. Crypto criminelen, zoals we ze nu maar even noemen, slaan niet alleen online toe. Steeds vaker worden mensen face-to-face aangevallen. Slachtoffers worden dan gedwongen verschillende hoeveelheden digitale valuta in anonieme wallets te storten.

Thailand en India

Ook in andere landen komen dit soort aanvallen voor. Zo werd er vorig jaar januari een Russische zakenman vastgehouden in een holiday resort in Phuket, Thailand. Hij zou pas weer vrijgelaten worden als hij inlogde op zijn computer en 100.000 dollar aan Bitcoin naar zijn gijzelnemers overmaakte.

 Op 9 februari 2018 wordt in Gujarat (India) Sailesh Bhatt ontvoerd en afgeperst door de politie die een betaling van 200 Bitcoin (BTC) eist. De zakenman beweert dat Sunsil Nair, officieer van het Central Bureau of Investigation, hem samen met andere officieren in elkaar sloeg en vasthield. Na betaling van 770.000 dollar mocht de man de kamer van het CBI verlaten.

Bronnen

  • Cointelegraph