Nee
Ja
            

Nederlandse mining service stop gezet door Nederlandse politie

De politie heeft de mining service BestMixer stop gezet vanwege praktijken die niet helemaal legaal zouden zijn.

De politie heeft de mining service BestMixer stop gezet vanwege praktijken die niet helemaal legaal zouden zijn.

Bitcoin mixing

De illegale activiteit waar BestMixer zich mee bezig hield was Bitcoin Mixing. Een van de grote punten van Bitcoin is de anonimiteit. Het enigste wat er te zien is, is een adres waar de munten naartoe gaan, maar je kan niet uitvinden van wie het adres is. Met Bitcoin mixing gaat de anonimiteit nog een stapje verder. Mixing services zorgen ervoor dat de link tussen de adressen waartussen iets verstuurd wordt, wordt verbroken. Je kan daarna dus niet meer zien wie iets naar wie heeft gestuurd.

Negatieve groei

BestMixer groeide snel op tot een van de grootste aanbieders van deze services. Dit kwam voornamelijk ook omdat BestMixer als een van de weinige de optie aanbood om te mixen met Bitcoin Cash en Litecoin. Alhoewel het goed is dat de service snel bovenaan stond, was dit ook de reden dat ze gepakt werden. Nadat een verslag van McAfee opmerkte dat BestMixer servers had staan in Nederland én in Luxemburg, begon er een belletje te rinkelen. Hierna kwam de Nederlandse overheidstak van online crimineel gedrag in actie.

Vergaarde informatie

De mensen die bezig zijn met het onderzoek beweren dat ze genoeg informatie hebben over verschillende transacties. Het is dus toch niet zo anoniem als BestMixer misschien hoopte. Op de pagina van BestMixer staat ook dat ze ‘letters os guarantee’ en support messages in bezit hebben.

FIOD

De FIOD heeft wel al laten weten dat ze erachter zijn dat de meeste gebruikers van deze service van criminele afkomst waren. Ze moeten dit echter wel nog bewijzen.

Bronnen

  • NullTX
  • BestMixer.io