Nee
Ja
            

Zuid-Koreaanse universiteiten worden partner met blockchain campus

Twee Zuid-Koreaanse universiteiten zullen een volledige blockchain campus ontwikkelen met zijn eigen cyrptocurrency.

Twee Zuid-Koreaanse universiteiten zullen een volledige blockchain campus ontwikkelen met zijn eigen cyrptocurrency.

Grootse plannen

Yonsei University, die al een actieve blockchain community heeft, zal samenwerken met de Pohang Universiteit voor Wetenschap en Technologie voor het initiatief. Het project met in de tweede helft van dit jaar starten.

Een speciaal onderzoekscentrum, een ondernemingsprogramma outreach en andere plannen zijn al in de maak. Dit studentgerichte project heeft als doen het dagelijks gebruik van cyrptocurrency te verhogen.

Postech

Postech ontwikkelt een op blockchain gebaseerd systeem voor kennisuitwisseling genaamd Engram. Het zal een beloningssysteem bevatten met hulp van een op maat gemaakte altcoin genaamd Neuron. Neuronjetons kunnen worden geruild voor goederen in de schoolkantine. Ook zal er een blockchain stemsysteem verschijnen, deze technologie wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat er geen vervalsing van resultaten kan plaatsvinden.

De Postech president Kim Doh-yeon zei:

Blockchain technologie heeft innovatieve en destructieve kracht om een nieuwe conceptindustrie te creëren. Het is zinvol dat Postech en Yonsei University gezamenlijk de toekomst van de kerntechnologie ontwerpen en educatieve en onderzoek fundamenten opzetten voor toekomstig talent om zich voor te bereiden op de technologie.

Eind vorig jaar ging Yonsei ook aan een partnerschap aan met Memorandum of Understanding met de lokale afdeling van de Tezos Foundation. Slimme contracten is de belangrijkste drijfveer voor deze beslissing.

Bronnen

  • Cointelegraph