Nee
Ja
            

Basis van digitale economie vastgezet in wet

In Rusland is een nieuwe wet opgesteld die de basis vormt voor een ontwikkeling van digitale economie.

In Rusland is een nieuwe wet opgesteld die de basis vormt voor een ontwikkeling van digitale economie.

De Doema

Het Russische parlement, de Doema, heeft gestemd om een nieuwe wetgeving in te voeren. Het gaat om een wet over digitale rechten. Dit werd bekend gemaakt op de website van de Doema op 12 maart.

Afgelopen dinsdag is de regelgeving door de derde en tevens laatste fase gegaan. Bij deze is het dus goedgekeurd. De wet stelt het concept van ‘digitale rechten’ in de Russische wetgeving vast met de toevoeging van een nieuw artikel. De nieuwe wet bepaalt hoe digitale rechten kunnen worden uitgeoefend en overgedragen en legt ook regels vast voor digitale transacties inclusief contracten.

Het bericht

In het bericht zegt voorzitter van de Doema Vyacheslav Volodin dat het ‘de basis vormt voor de ontwikkeling van de digitale economie. Dit is een nieuw gebied van onze rechten, dus het is belangrijk voor ons om de basisbegrippen te handhaven'.

Dit besluit volgt op een langdurig debat over de behandeling van digitale valuta als het gaat om burgerlijke eigendomsrechten met wetgevingsprocedures in de vorm van een wetvoorstel over crypto.

Eind maart

Eerder deze maand passeerde de Doema twee van de drie andere lezingen. Deze week liet het hoofd van de commissie van de Doema op de financiële markten, Anatoly Aksakov, het Russische nieuwagentschap RNS weten dat hij verwacht dat de ‘crypto wet’ tegen eind maart zal worden aangenomen.

Eerder had ook Russisch president Vladimir Poetin opmerkingen gepubliceerd over de versnelling van crypto ontwikkelingen in zijn land. Dit is hier te lezen. We zien dat Rusland zich snel ontwikkeld op het gebied van blockchain en crypto.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Dailyhodl
  • Pixabay