Nee
Ja
            

Nigeriaanse man ontvangt per ongeluk 7,8 Bitcoins en retourneert ze

Wel eens per ongeluk Bitcoins ontvangen? Deze man uit Nigeria overkwam het.

Wel eens per ongeluk Bitcoins ontvangen? Deze man uit Nigeria overkwam het.

80.000 dollar aan crypto

De Nigeriaanse Keith Mali Chung ontving 7,8 Bitcoins ter waarde van 80.000 dollar. Het geld was echter niet van hem, dus hij gaf het netjes terug.

Hoe kon dit gebeuren?

Een foutje zit in een klein hoekje. Letterlijk en figuurlijk. Het overmaken van cryptocurrencies gebeurt online en daarom is het van groot belang dat het ontvangstadres tot op de letter en cijfer na klopt. Eén verkeerd teken en je stuurt het bedrag naar iemand uit bijvoorbeeld Nigeria.

De zoektocht

Toen Chung erachter kwam dat de Bitcoins per ongeluk naar hem gestuurd waren, ging hij op zoek naar de rechtmatige eigenaar. De man uit hoofdstad Abuja gaf toe wel eens te handelen in Bitcoins, maar nooit met een groot bedrag. Na een zoektocht van drie dagen, besloot hij Twitter te gebruiken. De eigenaar werd uiteindelijk gevonden. Uiteraard nadat hij de juiste juiste encryptie voor de transactie had gegeven.

Crypto in Nigeria

Het gebruik van cryptocurrency in Nigeria neemt sterk toe sinds de Centrale Bank de belasting op contanten heeft verhoogd met twee procent bij bedragen van boven de 500.000 Naira (1250 euro). Voor opnames van hetzelfde bedrag wordt drie procent gevraagd.

Fun fact: Keith Mali Chung geeft gratis workshops over de hele wereld om ‘awareness’ te creëren over de positieve en negatieve effecten van crypto valuta. 

Bronnen

  • Coinounce
  • Afbeelding: JiveNaija