Nee
Ja
            

Noorse stad lanceert eigen cryptocurrency en verbied cash geld

Liberstad, een Noorse stad die volledig in handen is van de inwoners zelf, heeft besloten om cash geld compleet te verbieden en haar eigen cryptocurrency te lanceren: de City Coin (CITY).

Liberstad, een Noorse stad die volledig in handen is van de inwoners zelf, heeft besloten om cash geld compleet te verbieden en haar eigen cryptocurrency te lanceren: de City Coin (CITY).

Struikelblok

Een van de grootste struikelblokken van cryptocurrency is dat het niet gebruikt kan worden voor de dagelijkse kost, zoals het afrekenen van boodschappen en het kopen van benzine. Maar, dit is niet langer van toepassing voor Liberstad, dat dus compleet in private handen is. De stad heeft de stap genomen om volledig over te gaan in cryptocurrency en cash geld niet meer te zien als betaalmiddel.

Liberstad is een private city, in het zuiden van Noorwegen en maakt deel uit van het Libertania Project. Deze beweging streeft ernaar om steden te creëren die volledig in handen zijn van de inwoners zelf. In eerste instantie wil Liberstad politieke vrijheid vergroten zelf-besturing voor de bewoners mogelijk maken.

City Coin

Eén van de manieren hoe Liberstad grotere individuele vrijheid wil creëren, is dus via het gebruik van cryptocurrency. De stad is op dit moment bezig met het in de ban doen van cash geld, zodat het niet meer mogelijk is een transactie uit te voeren op de manier hoe we het in onze huidige samenleving gewend zijn. De inwoners zullen gebruik gaan maken van de cryptocurrency City Coin, dat als vervanging gaat dienen voor de huidige valuta.

Dagelijks gebruik

Een anonieme initiatiefnemer had het volgende te melden over de opmerkelijke overstap: “City Coin is het enige medium waarmee transacties kunnen worden uitgevoerd in Liberstad. Het is de eerste cryptocurrency die officieel in gebruik genomen gaat worden door een stad. Het zal gebruikt worden voor onder meer het uitbetalen van salarissen en het bekostigen van diverse projecten”, vertelt hij. “Inwoners kunnen voor allerlei dingen betalen zoals knipbeurten, een dozijn eieren of brood. Het is een unieke gebeurtenis dat blockchain in de echte wereld gebruikt gaat worden. Meer dan 100 kavels zijn inmiddels verkocht in Liberstad en in de toekomst zullen er nog meer beschikbaar komen, die met CITY betaald kunnen worden.” In juni van 2017 werd Liberstad opgericht als eerste stad die volledig in handen is van de bewoners.

Bronnen

  • Bitcoinerx