Nee
Ja
            

OCBC sluit zich aan bij JPMorgan blockchain netwerk

Het blockchain netwerk van JP Morgan Change heeft met de komst van de Aziatische bankgigant een belangrijk lid erbij.

Het blockchain netwerk van JP Morgan Change heeft met de komst van de Aziatische bankgigant een belangrijk lid erbij.

Meer dan 300 leden

JPMorgan Chase heeft met het toevoegen van de Oversea-Chinese Banking Corporation nu meer dan 300 banken zitten in het Interbank Information Network. 343 om precies te zijn. 80 daarvan zijn Japanse instituties. DE OCBC, gevestigd in Singapore, is de grootste bank in Zuidoost-Azië op basis van assets. 

Quorum

Het Interbank Information Network (IIN) draait op Quorum, wat gebaseerd is op de Ethereum Blockchain. JPMorgan richt zich met Quorum op grenzeloze betalingen.“J.P. Morgan onderzoekt nieuwe applicaties die op het netwerk geïmplementeerd kunnen worden en stelt IIN-banken in staat deel uit te maken van een ecosysteem van ontwikkelaars die hun eigen oplossingen kunnen ontwikkelen”, aldus de bank.

J.P. Morgan onderzoekt nieuwe applicaties die op het netwerk geïmplementeerd kunnen worden.

- JPMorgan

Een betekenisvol ecosysteem

John Hunter, Global Head of Clearing: “Het doel van IIN was altijd om een betekenisvol ecosysteem te ontwikkelen voor bankgebruikers, met de focus op opkomende technologieën zoals blockchain”. Blockchain kan volgens Hunter grensoverschrijdende betalingen beter aanpakken. Het bedrijf is enthousiast over de mogelijkheden in de toekomst. 

Het doel van IIN was altijd om een betekenisvol ecosysteem te ontwikkelen voor bankgebruikers, met de focus op opkomende technologieën zoals blockchain.

- John Hunter

Bronnen

  • Bitcoinist
  • Afbeelding: Bitcoin Exchange Guide