Nee
Ja
            

Amerikaanse webshop Overstock gaat belasting in Bitcoin betalen!

Online retail gigant Overstock is het eerste bedrijf dat een gedeelte van de belasting in Bitcoin gaat betalen. Ze gaan dit doen in Amerikaanse staat Ohio, de eerste staat die Bitcoin accepteert als valuta om belasting te betalen.

Online retail gigant Overstock is het eerste bedrijf dat een gedeelte van de belasting in Bitcoin gaat betalen. Ze gaan dit doen in Amerikaanse staat Ohio, de eerste staat die Bitcoin accepteert als valuta om belasting te betalen.

Amerikaanse webshop betaald belasting met Bitcoin (BTC)!

De Amerikaanse webshop bijt met deze beslissing het spits af. Op 3 januari kwam de aankondiging naar buiten dat het bedrijf een gedeelte van haar belasting, in de staat Ohio, in Bitcoin gaat betalen. Overstock, dat al beschikt over een afdeling die zich richt op blockchain zaken, hoopt met deze stap het gebruik van cryptocurrency te promoten. Vanaf februari 2019 zal Overstock de belasting in Ohio betalen via het onlangs gelanceerde cryptocurrency belasting betaalplatform: OhioCrypto.com.

In november van vorig jaar werd Ohio de eerste staat die Bitcoin accepteert als een valuta om belasting mee te betalen. Momenteel is deze optie alleen nog voor bedrijven beschikbaar, maar er zijn plannen om dit ook voor individuele beleggers mogelijk te maken.

Ohio accepteert als eerste staat Bitcoin als betaalmiddel

De CEO en oprichter van Overstock, Patrick Byrne, is blij met de beslissing. Hij prijst Josh Mandel voor het feit dat Ohio als eerste staat Bitcoin accepteert als betaalmiddel voor belastingenl. Byrne: “Wij zijn trots om samen te werken met vooruitstrevende regeringen en functionarissen.” Byrne verklaarde in een statement dat hij hoopt de voorhoede van de steeds verder oprukkende wereldeconomie niet te verliezen: “De blockchain revolutie heeft meer potentie dan al het andere dat we hebben gezien in het verleden. Het is groter dan de internetrevolutie.” Toch is niet iedereen fan. Kevin Werback, professor aan de Universiteit van Pennsylvania is negatiever gestemd en noemt het niet meer dan een “PR stunt”.

Het toepassen van blockchain technologie binnen bestaande industrieën

Nadat Overstock in 2014 als eerste grote retailer toestond dat haar klanten online aankopen met cryptocurrencies deden, lanceerde Overstock in datzelfde jaar Medici Ventures. Deze divisie van het bedrijf zou zich gaan richten op het toepassen van blockchain technologie binnen bestaande industrieën.

Vandaag de dag beschikt Medici Ventures, volgens CNN, over 19 blockchain bedrijven wereldwijd. Eén daarvan is Minds, een social media netwerk op blockchain dat claimt een alternatief te zijn voor Facebook, Twitter en YouTube. Minds hangt grote waarde aan de privacy van gebruikers en hanteert daarnaast geen censuur.

Bronnen

  • ccn.com
  • cointelegraph.com
  • btcmanager.com