Nee
Ja
            

Poloniex blokkeert negen crypto valuta

Crypto exchange Poloniex heeft deze beslissing genomen vanwege de onzekere regelgeving in de Verenigde Staten.

Crypto exchange Poloniex heeft deze beslissing genomen vanwege de onzekere regelgeving in de Verenigde Staten.

Alleen voor de Verenigde Staten

Poloniex stopt vanaf 29 mei met het aanbieden van negen verschillende cryptocurrencies aan klanten in de Verenigde Staten. Deze beslissing werd afgelopen donderdag bekendgemaakt. De wereldberoemde Amerikaanse crypto exchange zal Ardor (ARDR), Bytecoin (BCN), Decred (DCR), GameCredits (GAME), Gas (GAS), Lisk (LSK), Nxt (NXT), Omni Layer (OMNI) en Augur (REP) verbieden in de VS. Buiten de VS kan er nog wel gehandeld worden met deze valuta.

Onzekere regelgeving

het land geldt. “Het is concreet niet mogelijk zeker te weten of de toezichthouders in de VS deze valuta als rechtsgeldig zullen beschouwen” verklaart de exchange. De juridische status blijft te onzeker.

Volgens Valerie Szczepanik, Securities and Exchange Commission (SEC), brengen platforms die IEO-tokens tegen een vergoeding op willen nemen, zichzelf in problemen met de wetgeving. “Als ze niet geregistreerd staan, bevinden ze zich in de VS in moeilijkheden wanneer ze Amerikaanse kopers of verkopers hebben en binnen de VS opereren”.

Het is concreet niet mogelijk zeker te weten of de toezichthouders in de VS deze valuta als rechtsgeldig zullen beschouwen.

- Poloniex

Een handig framework

Begin april publiceerde de SEC een framework, ontwikkeld door Szczepanik en commissaris Bill Hinman, om marktdeelnemers te helpen. Het framework moet controleren of een cryptocurrency als belegging en dus ‘security’ kan worden beschouwd.

Onafhankelijk en zonder tussenpersonen

Volgens SEC-voorzitter Jay Clayton en Commodities Futures Trading Commission (CFTC) voorzitter J. Christopher Giancarlo zou de CFTC in staat moeten zijn onafhankelijke marktgegevensanalyses uit te voeren tussen verschillende gegevensbronnen, zoals decentrale blockchains en netwerken. Zonder afhankelijk te zijn van zelf-gereguleerde organisaties en tussenpersonen.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Afbeelding: Poloniex