Nee
Ja
            

Russisch pensioenfonds en Russische spoorwegen gaan samen blockchain gebruiken

Het in Moskou gevestigde Rambler News Service kondigt aan dat de Russische spoorwegen blockchain willen gaan gebruiken om passagiers te tracken.

Het in Moskou gevestigde Rambler News Service kondigt aan dat de Russische spoorwegen blockchain willen gaan gebruiken om passagiers te tracken.

Samenwerking

De samenwerking zal later in 2019 plaatsvinden. Dit zei Anton Drozdov, CEO van Pension Fund of the Russian Federation wat in bezit is van de staat. Drozdov vertelde in een interview dat ze blockchain willen gaan gebruiken om transparantie te stimuleren en fraude uiteindelijk tegen te gaan. Ze zullen de passagiers gaan monitoren. Dit omdat de technologie heel erg vertrouwelijk is.

Eerste testen

De eerste testen zullen gedaan worden op de spoorweg die van Moskou naar Tver gaat. In deze huidige situatie kan het pensioenfonds er nog niet worden bij betrokken. De centrale bank van Rusland heeft reeds een wettelijke basis voor het project ontwikkeld, omdat het project een centrale beheerder nodig heeft.

Onlangs diende de gemeenteraad van Moskou een wetsvoorstel in om blockchain technologie toe te passen voor diverse gelegenheden. Ook heeft de president van Rusland, Vladimir Putin, afgelopen week het ministerie een nieuwe deadline gegeven voor de ontwikkeling van blockchain in Rusland. Dit artikel is eveneens te vinden op onze website.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Afbeelding: Numrush