Nee
Ja
            

’s Werelds eerste Lightning ATM betaling

De ontwikkelaar en onderzoeker Felix Weis heeft met succes de eerste ATM Bitcoin transactie afgerond met het lightning netwerk.

De ontwikkelaar en onderzoeker Felix Weis heeft met succes de eerste ATM Bitcoin transactie afgerond met het lightning netwerk.

Op 31 maart heeft Weis publiekelijk een transactie via het Lightning netwerk met een Bitcoin ATM volbracht. Weis beschreef de transactie als een bewijs dat het concept werkt. Er zitten nog een aantal bugs in het systeem maar de transactie werd dus succesvol volbracht.

Bitcoin lightning netwerk capaciteit stijgt naar meer dan 1000 BTC

De Bitcoin community wordt alsmaar positiever over het lightning netwerk omdat dit drastisch lagere kosten met zich mee kan nemen en het maakt ‘near-instant’ transacties mogelijk.

Deze demonstratie komt net nadat de Weiss Crypto Rating omhoog is gegaan can een ‘C-‘ naar een ‘B-‘(goed) omdat de technologie omhoog is geschoten.

De Weiss rating kijkt naar vier grote factoren. Adoption rate, Technologie, Risk en Reward, en Bitcoin werd op de volgende manier beoordeeld.

Doordat het nu mogelijk is om gebruik te maken van het lightning netwerk is het punt van Bitcoin dus naar boven geschoven. Hierdoor zit het nu op een goede plek. Dit betekent dat het mogelijk is dat investeerders en spaarders het nu kunnen zien als een betrouwbare ‘store of value’. Een manier om iets te bewaren en de waarde ervan te behouden.

Dit netwerk is een gedecentraliseerd systeem waar de deelnemers betaal kanalen kunnen maken met elkaar waar de betalingen kunnen plaatsvinden. Deze onderlinge betalingen blijven in het netwerk totdat deze is afgehandeld. De transacties die plaatsvinden worden als een enkele update doorgespeeld aan de Blockchain. Als het betalingskanaal is gesloten worden de transacties gekopieerd naar de Blockchain. Daardoor is het, onafhankelijk van het totaal aantal transacties, mogelijk om maar twee keer de Blockchain te raadplegen omdat er maar twee updates relevant zijn. Dit klinkt misschien een beetje onnodig, maar het zal enorm nuttig zijn tussen bijvoorbeeld twee businesspartners die vaak geld naar elkaar door moeten sturen. Als deze partners meerdere keren per week of per dag een transactie moeten maken gaat dat veel meer tijd en energie, dus geld, kosten dan als dat maar twee keer hoeft.

De toepassing van het lightning netwerk krijgt steeds meer momentum. Momenteel meldt 1ML, een website die de vooruitgang van dit netwerk bijhoudt, dat er al meer dan 39 duizend individuele betaal kanalen zijn opgezet en dat er een netwerk capaciteit van boven de 1000 BTC is.

Bronnen

  • Bitcoinist