Nee
Ja
            

Nestle en Carrefour werken samen via blockchain

Het Zwitserse bedrijf Nestle en de Franse retailer Carrefour laten consumenten nu toegang krijgen tot productgegevens via het food Trust-platform van IBM.

Het Zwitserse bedrijf Nestle en de Franse retailer Carrefour laten consumenten nu toegang krijgen tot productgegevens via het food Trust-platform van IBM.

Aankondiging

Afgelopen maandag hebben de twee bedrijven gezamenlijk aangekondigd dat klanten van de Mousline-lijn aardappelpuree uit de fabriek van Nestle naar Carrefour winkels kunnen volgen door een QR-Code op de verpakking te scannen met een smartphone. Klanten kunnen informatie opvragen over de datum, kwaliteit, opslagtijden en de locaties van magazijnen. Consumenten kunnen zelfs informatie vinden over de boeren die de aardappelen leveren voor het product en hoe de puree wordt gemaakt.

Blockchain en Carrefour

Nestle heeft het nieuws bereikt omdat het op deze manier laat zien dat ze blockchain technologie gebruiken. De SVP van Nestle zei het volgende.

We gebruiken blockchain technologie om meer transparantie te brengen in onze producten door accurate, vertrouwde en onpartijdige informatie te bieden. Dat komt de hele waardeketen ten goede, inclusief retailers en consumenten.

Testen

De nieuwe service zal de komende maanden worden getest met het Mousline-product, in een poging om de impact en de schaalbaarheid van de technologie te helpen begrijpen en beslissingen over verdere ontwikkelingen te helpen.

 

Nestle onderzoekt al sinds 2017 het gebruik van blockchain en trad toen ook toe tot de IBM Food Trust als stichtend lid. Carrefour is afgelopen oktober toegetreden tot het platform. Ze hebben meer dan een jaar aan dit project gewerkt om het in werkelijkheid te brengen.


Vorige week werd ’s werelds op één na grootste supermarktbedrijf door de verkoop, Albertsons Companies, ook lid van de Foor Trust.

Bronnen

  • Coindesk