Nee
Ja
            

Samsung Galaxy S10 A.K.A. de cryptotelefoon

Na de HTC Exodus 1 is er een volgende telefoon die ook een Cryptowallet ondersteund: de Galaxy S10. Het vlaggenschip van Samsung zorgt voor veel oproer. Is dat terecht?

Na de HTC Exodus 1 is er een volgende telefoon die ook een Cryptowallet ondersteund: de Galaxy S10. Het vlaggenschip van Samsung zorgt voor veel oproer. Is dat terecht?

Niet de eerste

Ondanks de ophef rondom deze ontwikkeling van Samsung zijn ze niet de eerste die het mogelijk maakt om je keys veilig op te bergen op je telefoon. HTC heeft de Exodus 1 gelanceerd met het idee dat dit een flinke USP zou zijn. De verkoopcijfers vallen daarentegen flink tegen van de Exodus waardoor deze gok niet goed heeft uitgepakt voor de fabrikant van mobiele telefoons. Nu komt dus ook Samsung met cryptogerelateerde mogelijkheden op hun telefoon. 

Toch een klapper

Waarom zou Samsung nu wel een flinke ontwikkeling in gang kunnen zetten en HTC niet? Samsung heeft deze mogelijkheid gekoppeld aan hun vlaggenschip, de Galaxy S serie. Deze serie is al jaren een succesformule en daarmee de grootste concurrent van Apple's Iphone. De reden om de Galaxy aan te schaffen is niet alleen gebaseerd op de mogelijkheden die het biedt voor crypto, maar ook vooral omdat het een Galaxy S is. Deze zullen dus met miljoenen verkocht worden en daarmee een groot potentieel aanboren. Deze functies zijn beschikbaar en ook mensen die niets met heel de Blockchainwereld te maken hebben zullen toch ooit deze mogelijkheid gaan onderzoeken. Dus om de vraag te beantwoorden of dit een belangrijke stap is terwijl HTC dit ook al heeft geprobeerd? Dan is dat antwoord waarschijnlijk ja, niet omdat mensen het er voor gaan kopen, maar omdat ze deze telefoon toch aanschaffen en nou eenmaal deze functies er bij gaan krijgen. 

Bronnen

  • Cryptoslate