Nee
Ja
            

Sparkpool vindt verzender van bizarre Ethertransactie

19 februari werd er warempel een block gemined op het Ethereum netwerk waar 2100 Ethers aan transactiekosten aan vast zaten. Sparkpool heeft er voor gekozen deze Ethers vast te houden om eerst onderzoek te doen. 

19 februari werd er warempel een block gemined op het Ethereum netwerk waar 2100 Ethers aan transactiekosten aan vast zaten. Sparkpool heeft er voor gekozen deze Ethers vast te houden om eerst onderzoek te doen. 

2730 Ethers

Kijk je naar de block explorer van Ethereum... dan zie je eigenlijk nooit iets heel spannends gebeuren. Om de 14 seconden zie je een nieuwe block verschijnen met de block reward plus een beetje aan transactiekosten. Dat was op 19 februari wel even anders. Uit het niets werd er een block verwerkt met maarliefst 2100 Ethers aan transactiekosten (ongeveer €250.000,-). Later kwamen er nog twee transacties voorbij met daarin 420 Ethers aan transactiekosten en 210 Ethers aan transactiekosten. Sparkpool heeft daarop gewacht met uitkeren van de mining rewards totdat ze uitsluitsel hadden of dit geen kolossale fouten waren. 

Verzender gevonden

Inmiddels is degene die de transactie van 2100 Ethers heeft gedaan gevonden. Het ging inderdaad om een foutieve transactie waar het aantal Ethers verwisseld was met de transactiekosten. Voor de beginnende lezer, beide moet je zelf invoeren bij een transactie, als je daarin het aantal omwisselt dan wordt dit alsnog verstuurd. Één nadeel van blockchain is dat transacties niet omkeerbaar zijn. Sparkpool heeft aangeboden de fout te corrigeren. 

Gulle gever

Ondanks dat het gehele bedrag terug gevorderd kon worden naar de oorspronkelijke eigenaar krijgt dit wel een mooie wending. Deze partij heeft aangegeven dat ze slechts de helft terug hoeven te ontvangen. De overige 1050 Ethers doneren ze aan Sparkpool. In een transactie naar Sparkpool om de rekening te verifiëren en de restitutie mogelijk te maken schreef de gulle gever dit bericht: "Bedankt Sparkpool en de miners van Sparkpool met het helpen van het terugkrijgen van ons verlies, we zijn bereid de helft van de 2100 Ethers met de miners te delen als dank voor de integriteit". 

Bedankt Sparkpool en de miners van Sparkpool met het helpen van het terugkrijgen van ons verlies, we zijn bereid de helft van de 2100 Ethers met de miners te delen als dank voor de integriteit

- Oorspronkelijke eigenaar 2100 Ethers

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Afbeelding: MiningNews