Nee
Ja
            

Starbucks hint naar Bitcoinbetalingen

Starbucks, één van de steunpilaren achter het BAKKT platform, hint sterk naar een usecase met Bitcoin binnen het koffiebedrijf. 

Starbucks, één van de steunpilaren achter het BAKKT platform, hint sterk naar een usecase met Bitcoin binnen het koffiebedrijf. 

Aandelenoverdracht

Deze conclusie wordt opgetekend na een grote aandelenoverdracht tussen BAKKT en Starbucks. Starbucks was al betrokken bij de oprichting van BAKKT, alleen nu is er een sterk signaal dat ze ook met cryptocurrency betalingen willen gaan werken. Zeker nu het Bitcoin Lightning netwerk steeds meer succes heeft binnen het normale betalingslandschap is het niet gek dat er steeds meer usecases ontwikkeld gaan worden. Met Starbucks zou er direct een enorme usecase weg worden gezet. 

BAKKT

Het blijft wachten totdat BAKKT eindelijk zijn activiteiten naar buiten brengt. Het platform dat de eerste fysieke Bitcoin futures naar buiten wil gaan brengen heeft tegenslag na tegenslag moeten verwerken. Door de shutdown van de Amerikaans regering is de release nog verder vertraagt geraakt. Er wordt verondersteld dat de fysieke Bitcoin futures, fysiek wil zeggen dat er een echte Bitcoin tegenover moet staan, een flinke oproer in de markt kan brengen. BAKKT heeft dan ook als doel om hét platform te worden voor beleggers die graag willen participeren in deze markt maar dat nog niet hebben (kunnen) doen. Zeker omdat ze deze fysieke Bitcoins aan moeten kopen kan dit de vraag verhogen tegenover het aanbod waardoor de prijs een nieuwe positie zou moeten gaan zoeken. Maar dat is natuurlijk koffiedik kijken. 

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Afbeelding: Newconomy