Nee
Ja
            

Starbucks kan niet wachten op crypto

Bakkt, het beursplatform waar About-Crypto al een aantal keer over schreef, verwacht later dit jaar live te gaan. Compagnon Starbucks staat inmiddels al geruime tijd te springen om crypto valuta in hun winkels te accepteren.

Bakkt, het beursplatform waar About-Crypto al een aantal keer over schreef, verwacht later dit jaar live te gaan. Compagnon Starbucks staat inmiddels al geruime tijd te springen om crypto valuta in hun winkels te accepteren.

Elke dag anders

Bakkt wil crypto valuta massaal aan de man brengen, maar de huidige belastingregels maken dagelijkse toepassing van onder andere Bitcoin lastig. Bovendien hebben alle cryptocurrencies te maken met een fluctuerende, volatiele markt. Anders gezegd: de waarde varieert per dag. Dit maakt het lastig om betalingen te doen. Een voorbeeld. Stel jij koopt koffie vandaag voor een bedrag van 3 euro. De volgende dag blijkt dezelfde koffie nog maar 2 euro waard te zijn. Jouw inzet én de koffie is dan ineens minder waard geworden.

Op zoek naar oplossingen

Natuurlijk wordt er hard gewerkt aan het verzachten van de regelgeving. Er worden verschillende manieren gezocht die kunnen ‘dealen’ met waarde schommelingen als gevolg van marktvolatiliteit. De ‘minimis exemption’, die toegepast kan worden op vreemde valuta, biedt wellicht oplossing. Dit principe staat toe dat geld in een vreemde valuta aangehouden wordt en er geen vermogenswinstbelasting betaald hoeft te worden als de wisselkoers van de valuta stijgt voordat deze wordt uitgegeven. Dit alles wel onder de voorwaarde dat de prijs niet boven de 600 dollar uitkomt per individu. Zeer onwaarschijnlijk, tenzij iemand van plan is om meer dan 100 koffie te halen bij de Starbucks.

Een andere ontwikkeling is de Token Taxonomy Act. Dit is een wetsvoorstel dat zowel de Securities Act van 1993 als de Securities Exchange Act van 1994 wijzigt voor een meer overtuigende behandeling van op blockchain gebaseerde tokens en cryptocurrencies.

Acceptatie in de toekomst

Hoewel cryptocurrency steeds meer de massa weet te bereiken, blijft het lastig om ze volledige te accepteren en integreren. Ieder land heeft andere regels. We kunnen het beste vertrouwen op software-oplossingen, want geloof me: daar wordt hard aan gewerkt. Of we in de toekomst daadwerkelijk allemaal een bakje koffie kunnen halen bij de Starbucks? De tijd zal het leren.

Bronnen

  • Cryptoglobe
  • Afbeelding: CryptoConsulting