Nee
Ja
            

Telegram zet eerste stap naar eigen blockchain netwerk en cryptocurrency

De 'private message app' is van start gegaan met een closed beta om te testen of het nieuwe project klaar is voor het publiek.

De 'private message app' is van start gegaan met een closed beta om te testen of het nieuwe project klaar is voor het publiek.

Het nieuwe project van Telegram, genaamd TON (Telegram Open Network), is voor nu opengesteld aan een klein aantal ontwikkelaars waarvan nog niet iedereen bekend is gemaakt. De werking en de transacties via dit platform worden getest door deze ontwikkelaars en de transactie snelheden zouden ‘extreem snel’ worden genoemd.

Gebruik van het nieuwe platform

Telegram zou de blockchain en zijn cryptocurrency willen inzetten om het gebruik van crypto exponentieel te laten groeien. Telegram heeft namelijk een zelfde soort gedachtegang als de crypto wereld, namelijk decentralisatie. Met TON kunnen de gebruikers decentralized apps (DApps) maken die ondersteund zullen worden door Telegram’s nieuwe token. De nieuwe token zal de naam Gram krijgen.

Bedreiging voor de nationale veiligheid

Telegram kreeg het voor elkaar om 1.7 miljard bij elkaar te krijgen door een initial coin offering ( een soort IPO voor de cryptocurrency wereld). Dit bedrag Is binnen een maand opgehaald en is daarnaast ook een record voor ‘non-public’ ICO’s.

Dit record wordt door Iran als een bedreiging van de nationale veiligheid gezien en Rusland heeft de app al helemaal verbannen uit het land. Dit ligt vooral aan de privacy die de app aan zijn gebruikers geeft.

Goed vooruitzicht

Telegram zal zich waarschijnlijk niet heel veel aantrekken van Iran en Rusland omdat de app meer dan 200 miljoen gebruikers heeft wereldwijd. Omdat Telegram al een enorme user base heeft die privacy hoog in het vaandel heeft staan, is de verwachting dat de Gram op grote schaal gebruikt zal worden. De geruchten zijn dat dit project voor oktober bruikbaar moet zijn.

Bronnen

  • Cryptoglobe
  • Afbeelding: Pexels