Nee
Ja
            

Tether helpt slachtoffers orkaan Dorian

Met een bedrag van 1 miljoen dollar wil stablecoin Tether de slachtoffers van orkaan Dorian helpen. 

Met een bedrag van 1 miljoen dollar wil stablecoin Tether de slachtoffers van orkaan Dorian helpen. 

De orkaan, die op 1 september de Bahama’s trof en vervolgens verwoestend langs de zuidoostkust van de Verenigde Staten trok, heeft vele slachtoffers en doden veroorzaakt.

Deltec Cares Bahamas

Tether wil de donatie van 1 miljoen dollar via non-profit organisatie Deltec Cares overmaken. Deze organisatie zet zich momenteel in om overlevenden in de Bahamas te helpen. De stablecoin is niet onbekend met deze organisatie. Tether heeft vroeger samengewerkt met Deltec Bank & Trust Limited, die tevens hun hoofdkwartier op de Bahamas gevestigd hebben.

Doneer nu zelf

Tether stimuleert ook eigen gebruikers donaties te doen. Dit kan via twee adressen: USDt Omni en USDt ERC-20. "Alle bijdragen worden naar Deltec Cares verzonden (in USD of, bij voorkeur in cash) om diegenen die het nodig hebben te herstellen van de verwoesting” aldus Tether. 

Dit is de eerste keer dat de stablecoin zich inzet voor het goede doel. Binance startte vorige week een cryptocurrency campagne voor de slachtoffers van de orkaan. 

Alle bijdragen worden naar Deltec Cares verzonden (in USD of, bij voorkeur in cash) om diegenen die het nodig hebben te herstellen van de verwoesting.

- Tether

Bronnen

  • The Block
  • Afbeelding: Al Jazeera