Nee
Ja
            

TRON weigert Japanse DApp-ontwikkelaars

Sterker nog, het blockchain platform voor DApps zou ze het liefst allemaal zien verdwijnen uit Japan. TRON treft samen met de overheid de nodige maatregelen.

Sterker nog, het blockchain platform voor DApps zou ze het liefst allemaal zien verdwijnen uit Japan. TRON treft samen met de overheid de nodige maatregelen.

Japan is geen fan van gok applicaties. Ze zijn zelfs verboden volgens het wetboek van strafrecht. Toch bestaan ze wel in het land van de opkomende zon. TRON, een blockchain platform speciaal opgezet voor decentrale applicaties, steekt hier nu een stokje voor.

TRON past zich aan

Volgens een persbericht van 31 maart, wil TRON wil de zogenoemde gok-DApps, van de Japanse markt zien verdwijnen. Het blockchainbedrijf wil zich houden aan de wetgeving van elk land waar ze gevestigd zitten. Dus ook die van Japan.

De firma achter TRX, een grote cryptocurrency token, zal een samenwerking aangaan met de Japanse overheid en hen voorzien van gegevens in het geval van overtredingen. Het blockchainbedrijf vraagt DApp-ontwikkelaars Japanse gebruikers te weigeren, door hun IP-adressen te blokkeren. Daarnaast verleent TRON Japanse DApp ontwikkelaars die van hun platform gebruik willen maken geen toegang.

Toekomstplannen

TRON kwam eerder ook al in de spotlight, door de aankoop van blockchain app store CoinPlay. In de toekomst hoopt het bedrijf van Justin Sun een breed scala aan blockchain applicaties en DApps te verzamelen. Gunstig voor gebruikers. Zij hoeven voortaan minder app stores te doorzoeken.

Andere DApps

Vorige maand sloot HTC Exodus een deal met webbrowser Opera. De blockchain smartphone van HTC wil de ondersteuning van DApps op hun telefoon mogelijk te maken. Eind maart kwam naar voren dat het Ethereum netwerk, dat onder andere gebouwd voor de ontwikkeling van DApps, terrein verliest aan EOS en Stellar. TRON heeft inmiddels een vergelijkbaar percentage gebruikers verworven.

Afgelopen jaar bracht TRON naar buiten een blockchain gamingfonds met de naam ‘TRON Arcade’ te willen lanceren. Dit zou neerkomen op een investering van 100 miljoen voor de komende drie jaar.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Afbeelding: Pixabay