Nee
Ja
            

Trump wil verbod op Petro

Het wetsvoorstel, dat mogelijk ook invloed heeft op cryptocurrencies uit de hele wereld, is reeds ingediend.

Het wetsvoorstel, dat mogelijk ook invloed heeft op cryptocurrencies uit de hele wereld, is reeds ingediend.

20 wetsvoorstellen

De Amerikaanse president wil een verbod van de Venezolaanse crypto munt in de Verenigde Staten. Hoewel het land aanvankelijk geen aandacht schonk aan blockchain technologieën en cryptocurrencies, is er toch een verbazingwekkend aantal wetsvoorstellen ingediend. Maar liefst 20 wetsvoorstellen lagen voor vandaag op tafel.

Wetsvoorstel 1025

Wetsvoorstel 1025 heeft maar één doel: Petro verbieden in de VS. De wet vermeldt in het voorstel de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en de Securities & Exchange Commission (SEC) om de lezer te helpen begrijpen hoe de Petro-token de door de Verenigde Staten opgelegde sancties omzeilt.

Globale invloed

“Petro is een grenzeloze cryptocurrency die, eenmaal ondersteund door de staat, de grenzen van de staat niet in acht zal nemen”, aldus Donald Trump. Laat dat nou precies het streven zijn van vele cryptomunten en blockchain projecten. Het verbieden van Petro in de VS heeft daarmee mogelijk ook wereldwijde consequenties. Lopen Bitcoin en Altcoins nu gevaar? De hele Amerikaanse discussie rondom Petro heeft er in ieder geval voor gezorgd dat cryptocurrencies een ‘hot topic’ zijn geworden.

Petro is een grenzeloze cryptocurrency die, eenmaal ondersteund door de staat, de grenzen van de staat niet in acht zal nemen.

- Donald Trump

Bronnen

  • Cryptopolitan
  • Afbeelding: Sputnik International