Nee
Ja
            

Voertuigen maken met behulp van blockchain

In Nevada werkt de Universiteit van Nevada samen met Reno om voertuigen te ontwikkelen met blockchain.

In Nevada werkt de Universiteit van Nevada samen met Reno om voertuigen te ontwikkelen met blockchain.

Intelligent Mobility

Het project is genaamd Intelligent Mobility, en wordt gecoördineerd door de Universiteit van Nevada, Reno en het Nevada Center of Applied Research (NCAR). Ze hebben gekozen om blockchain en Internet of Things te gebruiken om voertuigen te ontwikkelen. Het wordt een ‘smart city project’ genoemd.

Het project is ontworpen om de veiligheid en de communicatie tussen niet beschikbare verbonden auto’s en de omliggende infrastructuren te verbeteren. Carlos Cardillo, directeur van het Nevada Center for Applied Research, legde uit dat het groeiende aantal voertuigen op de weg de hoeveelheid verschillende IoT-apparaten vermenigvuldigt.  Dit kan mogelijk kwetsbaarheden creëren. Als zodanig is de implementatie van blockchain bedoeld om de normen voor gegevensintegriteit uit te breiden.

Testen

Binnenkort lanceert de universiteit gesimuleerde testen van de Blocklet-technologie van Filament, een tool die is ontworpen om aangesloten machines krachtiger te maken doormiddel van gedistribueerde technologie. De integratie van de technologie zal naar verluidt een betrouwbare registratie van gebeurtenissen mogelijk maken door getuige gegevensuitwisseling via blockchain transacties mogelijk te maken.

De CEO van Filament Allison Clift-Jennings, zei dat de testvoertuigen van de universiteit alleen door Blocklet getuige datatransmissies zullen accepteren en hen zullen beschermen tegen mogelijke slechte factoren.

Bronnen

  • Cointelegraph