Nee
Ja
            

Update BAKKT, we zijn er nog niet

Maar stappen worden weldegelijk gezet. Dat het 'even geregeld' zou zijn was wel heel opportunistisch, maar Kelly Loefler en haar team zijn hard aan de weg aan het timmeren. 

Maar stappen worden weldegelijk gezet. Dat het 'even geregeld' zou zijn was wel heel opportunistisch, maar Kelly Loefler en haar team zijn hard aan de weg aan het timmeren. 

Het blijft wachten op de volgende grote sprong voor Bitcoin en andere cryptografische projecten. BAKKT kan in ieder geval voor het grote publiek een professionele baken van rust zijn en een grote springplank voor de nummer 1 crypto in de wereld. Doormiddel van fysiek gebackte Bitcoins achter de future contracten hangen de contracten niet meer vast aan de koers, maar moet er daadwerkelijk een echte Bitcoin tegenover staan. Dit kan de marktwerking flink ten goede komen. Daarnaast heeft ICE, het moederbedrijf en stuwende kracht achter BAKKT, een netwerk met grote investeerders die hun eerste stap in de Bitcoinmarkt eerder zullen maken bij BAKKT dan bij een andere startup. 

Meer dan ooit is BAKKT nodig

Althans dat zijn de ferme teksten die Kelly Loefler, CEO van BAKKT, richting het publiek brengt in hun voortgangsrapport. Door vele berichten over marktmanipulatie en beveiligingsproblemen is het zaak dat BAKKT met een product komt die volledig te vertrouwen is en transparant genoeg om te laten zien aan de wereld dat er geen manipulatie aan te pas komt. 

Nieuwe koers

Na de grote bekendmaking van de lancering vorig jaar blijkt het maar goed voor het bedrijf dat ze nog niet in de lucht zijn. Door de ontwikkelingen van de afgelopen maanden hebben ze een geheel nieuwe koers moeten uitstippelen. Het product dat ze voor ogen hadden heeft genoeg hordes die genomen moeten worden. De grootste horde is natuurlijk het officiële groene licht dat gegeven moet worden door de overheidsinstanties. 

Nog geen lanceerdatum

Ondanks intensieve gesprekken met de CFTC is het nog niet mogelijk om duidelijkheid te geven over een lanceerdatum. Loefler geeft wel aan dat er stevige vooruitgangen zijn geboekt. Ze eindigt met de woorden dat de dag van de prijsontdekking van Bitcoin steeds dichter bij komt door het brengen van hun product in een gereguleerde en transparante markt. 

Bronnen

  • Ambcrypto