Nee
Ja
            

Venezuela nog steeds ‘into’ crypto

De laatste tijd is Venezuela volop in het nieuws. Het land, dat nog steeds bezig is een weg te vinden in de wereld van cryptocurrency, lanceert nu een eigen overheidsdienst. Platform Patria moet burgers helpen Bitcoin en Litecoin naar elkaar te verzenden.

De laatste tijd is Venezuela volop in het nieuws. Het land, dat nog steeds bezig is een weg te vinden in de wereld van cryptocurrency, lanceert nu een eigen overheidsdienst. Platform Patria moet burgers helpen Bitcoin en Litecoin naar elkaar te verzenden.

Patria: platform voor Bitcoin en Litecoin

Vorige week lanceerde Venezuela het door de overheid gestuurde Patria. Dit overmakingsplatform voor cryptocurrency maakt het mogelijk Bitcoin en Litecoin overal ter wereld te verzenden. Verantwoordelijk voor deze lancering is Superintendencia Nacional de Criptoactivos y Actividades Conexas, kortgezegd: Sunacrip. Sunacrip is de belangrijkste crypto toezichthouder van Venezuela. Over deze organisatie heeft About-Crypto reeds eerder geschreven.

Registratie crypto bedrijven

Eind januari werd er in een officiële publicatie gesproken over een verplichte registratie van bedrijven die zich met crypto bezig (willen gaan) houden. De registratie van deze bedrijven vindt plaats bij Sunacrip. Niet registreren levert een flinke boete op. 100 tot 300 petros (PTR). Bedrijfseigenaren die de regels niet opvolgen kunnen zelfs een gevangenisstraf tot 3 jaar krijgen, plus een boete van 50 tot 100 PTR.

Platformvoorwaarden

Om onduidelijkheid te voorkomen heeft Sunacrip een aantal voorwaarden opgesteld voor het platform. 

De ontvanger…

  • moet een persoon zijn met een wettelijke leeftijd, woonachtig op het grondgebied van de Boliviaanse Republiek Venezuela.
  • mag crypto assets ter waarde van maximaal 10 PET) per maand ontvangen in een andere valuta. Sunacrip mag een hoger bedrag accepteren, tot 50 PTR, mits het verzoek van de ontvanger genoeg gemotiveerd is.

 

De verzender/afzender…

  • moet een commissie van maximaal 15 procent in Venezolaanse bolivars betalen.
  • moet een minimumbedrag van 0,25 euro per transactie betalen.
  • moet een emailadres opgeven voor de registratie van het platform. Via de mail ontvangt de afzender een eenmalige toegangscode. Na aanmelding wordt naam, geboortedatum en land van verblijf opgegeven.
  • moet details over de identiteitskaart en geboortedatum van de ontvanger opgeven. De afzender kan ook een notitie voor de ontvanger opgeven.
  • moet cryptocurrency selecteren die gebruikt wordt voor de overdracht en het te verzenden bedrag bepalen: Bitcoin of Litecoin.
  • moet de transactie van zijn/haar crypto wallet overmaken naar het adres dat het Patria platform aangeeft.

EUR-VES wisselkoers

Het transactiebedrag, zoals gepubliceerd op de Patria website, is gekoppeld aan de officiële EUR-VES (Venezolaanse Bolivar) wisselkoers. Zodra de ontvanger op de hoogte is gesteld van de accreditatie van de overschrijving, kan hij/zij via het Patria formulier de ontvangen bedragen in bolivars verwerken naar hun rekeningen die geregistreerd zijn op het Patria platform.

Bronnen

  • Cryptoglobe
  • Afbeelding: Bitcoinist