Nee
Ja
            

VKontakte wil ook cryptomunt

De Russische Facebook lookalike overweegt een eigen cryptocurrency te ontwikkelen. Dit meldde lokale nieuwsoutlet RNS op 28 maart.

De Russische Facebook lookalike overweegt een eigen cryptocurrency te ontwikkelen. Dit meldde lokale nieuwsoutlet RNS op 28 maart.

Accounts voor iedere gebruiker

VKontakte (VK) is het meest populaire social media platform van Rusland en de derde meest populaire website van het land. Recent vertelde een onbekende bron aan RNS dat het bedrijf bezig is met het aanmaken van verschillende cryptocurrency accounts. Voor iedere platformgebruiker een eigen account. VK heeft het plan digitale tokens te geven aan gebruikers in ruil voor hun platformactiviteiten of de tijd die ze op het platform doorbrengen.

VK Pay

Nieuwsoutlet RNS verklaart dat de virtuele valuta verzameld, overgedragen, verruild en geconverteerd kan worden. Het laatste waarschijnlijk via fiat valuta door VK Pay in te zetten. VK Pay is een online transactieservice waarmee gebruikers van VKontakte geld naar elkaar kunnen sturen door te betalen met een creditcard of bankpas. De service werd in juni vorig jaar gelanceerd.

Crypto fooi?

VKontakte twijfelt nog over de integratie van een fooi-service. Met deze service krijgen gebruikers de mogelijkheid de auteur van een bericht dat ze “leuk vinden” een blijk van waardering te geven. Anders gezegd: fooi, maar dan met cryptocurrency munten.

VKontakte wil groeien

Pavel Durov, oprichter van zowel VKontakte als berichtenservice Telegram, staat bekend om zijn positieve houding tegenover cryptocurrency. In februari ging het gerucht dat Telegram tegen oktober van dit jaar zijn eigen blockchainnetwerk, genaamd TON, zou lanceren. Het bedrijf was eerder al van plan een ICO te houden, maar kwam hierop terug toen er 1,7 miljard dollar opgehaald werd via twee privé token sales.

Ondanks alle inspanningen en gelekte interesses, is er nog geen definitieve beslissing genomen over of de lancering wel of niet van de grond komt.

Facebook

Een tijdje geleden schreef About-Crypto over de plannen van Facebook om blockchain technologie in gaan te zetten onder het mom van privacy redenen. Het nieuwtje van Mark Zuckerberg is er inmiddels wel af. Het bedrijf hoopt echter nog steeds te “slagen waar Bitcoin faalde” door wellicht een eigen crypto munt in het leven te roepen.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Afbeelding: Coindesk