Nee
Ja
            

Waar een klein land groot in kan zijn

De Liechtensteinse postdienst gaat vanaf 15 februari cryptocurrency exchange diensten aanbieden in postkantoren, aldus een persbericht van 14 februari.

De Liechtensteinse postdienst gaat vanaf 15 februari cryptocurrency exchange diensten aanbieden in postkantoren, aldus een persbericht van 14 februari.

Liechtensteinische Post AG

Vanaf vandaag is het mogelijk bij één van de gebouwen van Lichtensteinische Post AG in Vaduz fysieke valuta in te wisselen tegen Bitcoin. Klanten krijgen een echte wallet toegewezen met public en private keys. Post AG heeft aangegeven dit eerst een tijd in de hoofdstad te willen proberen en daarna eventueel uit te gaan breiden naar andere steden in Liechtenstein.

Uitbreiding

Na een introductiefase zal het aanbod worden verbreed. Andere cryptovaluta zoals Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH) en Ripple (XRP) komen er dan bij. Ook wil de postdienst de exchangediensten uitbreiden naar postkantoren buiten de hoofdstad en uiteindelijk een landelijk netwerk opzetten.

Samenwerking

Om de diensten te kunnen introduceren heeft de Liechtensteinse postdienst een partnerschap met Värdex Suisse AG. Dit in Zwitsersland gevestigde bedrijf is een grote blockchain en betalingsaanbieder. Het bedrijf introduceerde eerder al Bitcoin-geldautomaten in Zwitserland.

Liechtenstein is cryptoland

Liechtenstein is een van de meest vooruitstrevende landen op crypto gebied. Ook Zwitserland is veel bezig met blockchain en distributed ledger technologie. Afgelopen december zijn er circa 750 bedrijven geteld in deze twee landen die gebruik maken van DLT. Dit is 20 procent meer dan vorig jaar. 

In het begin van 2018 heeft de minister-president van Liechtenstein, Adrian Hasler, aangekondigd blockchain business models te reguleren. Dit is veelbelovend voor de technologie en hiermee zet het land grote stappen. 

Bank Frick heeft sinds kort een investeringsplatform voor grotere kanten opgericht en Union Bank AG is bezig met zijn eigen cryptocurrency op te zetten. 

Bronnen

  • Coinbase
  • Liechtensteinishe Post AG