Nee
Ja
            

Wat is een airdrop?

Wat is een airdrop? In dit wiki artikel vertellen we je alles over het begrip “airdrop”.

Wat is een airdrop? In dit wiki artikel vertellen we je alles over het begrip “airdrop”.

Dit ga je leren over airdrop

  • Gratis weggeven crypto tokens
  • Voltooien verschillende taken
  • Effectieve marketing strategie
  • Airdrop vermeldingen

Wat is een airdrop?

Een airdrop is het gratis weggeven van cryptocurrency tokens, of porties hiervan, gekoppeld aan een blockchain project. Voordat de tokens in de wallet van de gebruiker verschijnen, moet hij of zij verschillende taken voltooien. Wanneer dit ‘to-do’-lijstje is afwerkt, worden er virtuele valuta als beloning toegekend. 

Wat voor taken?

Het soort taken dat een airdrop vereist alvorens de beloningen uit te delen verschilt. Veel voorkomende opdrachten zijn het volgen van social media kanalen en hierover vervolgens berichten te plaatsen of berichten van te delen. Het kan ook zijn dat een deelnemer zich moet inschrijven op de nieuwsbrief. Geen paniek, meedoen aan een airdrop is gewoonweg een stappenplan volgen. De lengte van dat stappenplan verschilt dus.

Marketing strategie

Een airdrop is een handige manier om een cryptocurrency of blockchain project in de schijnwerpers te spelen en meteen tokens de wereld in te helpen. Er zijn simpelweg twee soorten airdrops: de airdrops die van tevoren aangekondigd worden en de airdrops die juist als een verrassing komen. In de meeste gevallen worden airdrops van tevoren bekendgemaakt om de community alvast enthousiast te maken. 

Bekende airdrops

Veel cryptocurrencies organiseren airdrops. NEM, Decred en Ontology zijn bekende voorbeelden hiervan. In 2017 hield Binance een airdrop voor trouwe klanten. Hierbij werden 500 TRX cryptomunten verdeeld.

Er zijn een hoop websites waar airdrops op vermeld staan. Twee voorbeelden: airdropster en airdropalert. Let wel: niet alle websites zijn te vertrouwen. 

Bronnen

  • Afbeelding: Free ICO Airdrop Token