Nee
Ja
            

Wat is een cryptocurrency exchange?

Wat is een cryptocurrency exchange? In dit wiki artikel vertellen we je alles over het begrip "exchange".

Wat is een cryptocurrency exchange? In dit wiki artikel vertellen we je alles over het begrip "exchange".

Dit ga je leren over een cryptocurrency exchange

Wat is een exchange?

Een exchange, ofwel een beurs, kan je zien als een groot online warenhuis waar verschillende virtuele munten, cryptocurrency genoemd, verkrijgbaar zijn. Je kan hier naast Bitcoins, ook Altcoins kopen. Dit zijn alle cryptomunten die naast Bitcoin bestaan. Via een exchange kan je virtuele munten en tokens kopen en verkopen. Houd er wel rekening mee dat er vaak gevraagd wordt om een verificatie, wat ertoe leidt dat gegevens opgeslagen worden en aankopen niet anoniem zijn.

Wat is een cryptocurrency exchange? In dit wiki artikel vertellen we je alles over het begrip

Veiligheid

Als je bijvoorbeeld Bitcoin wilt ruilen voor een andere cryptocurrency, kan dit alleen via een gecentraliseerde exchange. Toegangssleutels tot cryptocurrencies bewaar in je een wallet, een virtuele portemonnee. Voor bijna elke verhandelbare valuta is een eigen wallet ontwikkeld, slechts enkele wallets ondersteunen meerdere typen cryptocurrency.

Een exchange maakt het mogelijk om zowel aankopen als opslag van je cryptocurrencies eenvoudig op één plek te beheren. Als je geen externe wallet hebt, kun je gebruik maken van de wallet die de exchange aanbiedt. Over het algemeen is dit veilig, maar er is ook een bekend voorbeeld van een beurs waar het fout ging. In 2014 moest Bitcoin exchange Mt. Gox noodgedwongen sluiten nadat er 850.000 Bitcoins gestolen bleken te zijn.

Waarom kiezen voor een exchange?

Eén van de grootste voordelen van een exchange dat het goedkoop is. Om gebruik te maken van een exchange heb je geen eigen server en bijbehorende software licenties nodig. Dit maakt bijvoorbeeld ook Microsoft Exchange Online een handige e-mail oplossing. Omdat er geen geld uitgegeven hoeft te worden, zijn er geen initiële kosten om te beginnen. Met laptop, telefoon en tablet heb je overal toegang tot de exchange, mits je beschikt over een werkende internetverbinding. Ook het maken van backups is niet meer nodig.

Verschillende beurzen

Er zijn verschillende beurzen die cryptocurrencies aanbieden. Hieronder een aantal bekende:

  • Binance (Hong Kong)
  • Bittrex (VS)
  • Bitfinex (Hong Kong)
  • Poloniex (VS)
  • Kraken (VS)