Nee
Ja
            

Wat is een exchange wallet?

Wat is een exchange wallet? In dit wiki artikel vertellen we je alles over het begrip "exchange wallet".

Wat is een exchange wallet? In dit wiki artikel vertellen we je alles over het begrip "exchange wallet".

Dit ga je leren over exchange wallets

Wat is een exchange wallet?

Een exchange wallet is een virtuele portemonnee van een exchange (beurs) die online de toegangssleutels tot je cryptocurrencies bewaart. Wanneer je aan de slag gaat met cryptocurrency, ontvang je een private key en een public key. De private key zorgt ervoor dat je transacties kan verzenden. Deze transacties worden gevalideerd. Wanneer alles klopt, worden de digitale valuta toegekend aan het adres van de public key. Wallets tonen dit adres. Als je de private key invoert, zie je hoeveel cryptocurrencies aan de public key gekoppeld zijn. De exchange wallet valt onder de categorie online wallets. De online wallet is één van de drie soorten cryptocurrency wallets op de markt.

Wat is een exchange wallet? In dit wiki artikel vertellen we je alles over het begrip

Exchange wallets zijn hot wallets

Een exchange wallet is een hot wallet, omdat er een actieve internetverbinding aan te pas komt. Het is niet nodig een extern apparaatje te gebruiken, wat de wallet handig en toegankelijk maakt. Maar dit brengt ook veiligheidsrisico’s met zich mee. Een hacker kan namelijk op afstand de wallet online hacken. Cold storage wallets daarentegen maken geen verbinding met het internet. Dit maakt ze veiliger dan een hot wallet, maar hebben als nadeel dat transacties alleen uitgevoerd kunnen worden vanaf het desbetreffende apparaat.

Verschillende exchanges

Er zijn verschillende exchanges die cryptocurrencies en wallets hiervoor aanbieden. Voorbeelden zijn:

  • Binance (Hong Kong)
  • Bittrex (VS)
  • Bitfinex (Hong Kong)
  • Poloniex (VS)
  • Kraken (VS)

Alternatieven: hardware wallet en paper wallet

Alternatieven op een online wallet zijn de hardware wallet en paper wallet. Een hardware wallet is een fysiek apparaatje waarop je toegangssleutels veilig opslaat. De hardware wallet bewaart de private keys van de gebruiker offline, bijvoorbeeld op een USB-stick. Hackers, virussen en malware worden hierdoor geweerd. Om transacties te doen, sluit je een hardware wallet aan op een computer of smartphone. Een paper wallet is een fysieke kopie of uitdraai van de public en private keys. Met dit papiertje kan je cryptocurrency beheren en transacties verifiëren. Als je digitale valuta wilt opnemen of uitgeven scan je simpelweg de QR-code om vervolgens de gewenste hoeveelheid te verplaatsen.