Nee
Ja
            

Wat is een ICO?

Wat is een ICO? In dit wiki artikel vertellen we je alles over het begrip "ICO".

Wat is een ICO? In dit wiki artikel vertellen we je alles over het begrip "ICO".

Dit ga je leren over ICO's

  • ICO: Initial Coin Offering
  • Lancering nieuwe munt of token + verkoop aan het publiek
  • Populaire methode van crowdfunding
  • Mastercoin lanceerde eerste ICO in 2013

Wat is een ICO?

Een ICO, voluit Initial Coin Offering is de lancering van een nieuwe munt of token en de verkoop hiervan aan het publiek. Beleggers investeren in iets dat nog niet op de markt is. Een ICO bestaat uit verschillende type investeringen die samengevoegd worden in een stukje software. Wanneer een belegger instapt, krijgt hij of zij enkele eenheden van de nieuwe cryptocurrency of crypto-token in ruil voor cryptocurrencies als Bitcoin en Ethereum.

Wat is een ICO? In dit wiki artikel vertellen we je alles over het begrip

Het verschil tussen ICO en IPO

Anders dan bij een Initial Public Offering (IPO), koop je bij een ICO een stukje technologie zonder hier eigenaar van te worden. Daarnaast zijn ICO’s niet zoals IPO’s gereguleerd door de overheid en banken. ICO’s zijn gedecentraliseerd en vallen niet onder een autoriteit. Ze zijn daarmee flexibeler, maar ook risicovoller.

Investeren in ICO is gokken

Het blijft een gok om te investeren in iets wat nog niet bewezen is of nog niet geproduceerd wordt. Toch kan instappen in de beginfase je winstmarge aanzienlijk vergroten. ICO is een populaire methode van crowdfunding. Omdat iedereen een ICO kan opzetten, is het belangrijk goed onderzoek te doen voordat je gaat investeren. Lees altijd aandachtig de zogenaamde white paper. Dit document met projectinformatie geeft potentiële beleggers informatie over de prognoses.

ICO door de jaren heen

Mastercoin lanceerde de eerste ICO in juli 2013. In 2014 haalde Ethereum in de eerste 12 uur een bedrag op van meer dan 30.000 BTC, wat gelijk staat aan 2,3 miljoen dollar. In september 2017 organiseerde berichten-app ontwikkelaar Kik een ICO, waar 125 miljoen dollar aan het publiek gevraagd werd. Begin oktober 2018 was de ICO-markt omzet 2,3 biljoen dollar waard. Tien keer zoveel als een jaar eerder.