Nee
Ja
            

Wat is een QR-code?

Wat is een QR-code? In dit wiki artikel vertellen we je alles over het begrip "QR-code".

Wat is een QR-code? In dit wiki artikel vertellen we je alles over het begrip "QR-code".

Dit ga je leren over een QR-code

  • Geavanceerde barcode
  • Vaak offline aan online linken
  • Snel, eenvoudig en veilig
  • Kan allerlei informatie bevatten

Wat is een QR-code?

Een QR-code is een geavanceerde barcode die je bijvoorbeeld kan scannen met de camera van een smartphone. De code bestaat al sinds 1994 en is ontwikkeld door Denso Wave. De afkorting staat voor Quick Response. De QR-code, veelal gebruikt om offline met online te linken, geeft aanvullende informatie of slaat informatie op. In Nederland worden de codes vooral voor marketingdoeleinden gebruikt. Zo verschijnen ze vaak op posters en in tijdschriften. Een QR-code kun je ook zelf maken: er zijn verschillende websites waar je terecht kan.

Wat is een QR-code?

Waarom is een QR-code handig voor je cryptocurrency wallet?

In de cryptocurrency wereld is het gebruikelijk om virtuele valuta op te slaan in een wallet. Een code met veel cijfers en letters geeft je toegang tot deze wallet. Dit unieke adres is onhandig en lastig te verspreiden. Een QR-code biedt hier uitkomst, omdat deze op een veilig manier het adres afleest en omzet. Door simpelweg de code te scannen kan je transacties snel, eenvoudig en op een veilige manier voltooien.  

Wat voor informatie bevat een QR-code?

Aanbieders van cryptocurrency maken vaak gebruik van QR-codes om de gebruiksvriendelijkheid te vergroten. Deze QR-codes kunnen allerlei informatie bevatten: URL’s, namen, tekst, public keys, private keys. De public key is het adres waarop de gebruiker cryptocurrencies kan ontvangen. De private key geeft de eigenaar van de wallet toegang tot zijn of haar cryptocurrencies.

Waar vind je QR-codes voor public en private keys?

Elke wallet kiest zelf hoe de public en private key worden weergegeven voor hun gebruikers. Een QR-code vind je vaak terug op exchange websites en op een paper wallet. De paper wallet is een voorbeeld van een offline opslag. Niemand heeft toegang tot de cryptocurrency totdat deze verhandeld of uitgegeven worden. Op deze manier zijn de cryptocurrencies in je wallet onbereikbaar voor hackers.