Nee
Ja
            

Wat is Solidity?

Wat is Solidity? In dit wiki artikel vertellen we je alles over het begrip "solidity".

Wat is Solidity? In dit wiki artikel vertellen we je alles over het begrip "solidity".

Wat ga je leren over Solidity

  • Programmeertaal voor Ethereum blockchain
  • Decentrale applicaties (Dapps)
  • Toegankelijk en laagdrempelig
  • Ethereum Virtual Machine

Wat is Solidity?

Solidity is een programmeertaal voor de Ethereum blockchain. De programmeertaal is domeinspecifiek en is gericht op het schrijven en invoeren van slimme contracten. Deze vorm van programmeren wordt veelvuldig toegepast binnen de Ethereum blockchain. Het Ethereum netwerk is een decentraal gedistribueerd netwerk. Dit betekent dat de gegevens in de database niet op één centrale plek opgeslagen worden.  

Wat is Solidity? In dit wiki artikel vertellen we je alles over het begrip

Dapps

De slimme contracten waarvoor Solidity wordt gebruikt, zijn een voorbeeld van decentrale applicaties, ook wel Dapps genoemd. Dapps zijn allerlei toepassingen die functioneren binnen het Ethereum blockchain netwerk. Met de mogelijkheid om dergelijke applicaties te programmeren, gaat Ethereum een stapje verder dan de Bitcoin blockchain. De met Solidity geschreven Dapps zijn toepassingen die zichzelf handhaven, vandaar de naam ‘slimme contracten’.

Wie gebruiken Solidity?

Solidity wordt als toegankelijk, maar ook complex bestempeld. De taal is ontworpen om laagdrempelig en toegankelijk te zijn voor mensen die al programmeervaardigheden hebben. De generieke digitale infrastructuur van Solidity bestaat uit standaarden; producten en voorzieningen die gezamenlijk gebruikt worden door overheden, publieke organisaties en soms ook private partijen. Er zijn diverse boeken en online trainingsprogramma’s op de markt om te leren programmeren in Solidity.  

Verschillende programmeertalen

Solidity is één van de vier bestaande programmeertalen die speciaal ontworpen is voor de Ethereum Virtual Machine. Ethereum Virtual Machine is een platform waar, net als bij de Bitcoin blockchain, niemand specifiek eigenaar is of de centrale controle heeft. Het platform is gebaseerd op decentralisatie. De programmeertalen van Ethereum zijn erop ingericht dat decentrale applicaties gemakkelijk kunnen worden aangepast.