Nee
Ja
            

Waves: het beste blockchain project

Blockchain projecten. Er komen er steeds meer bij. Maar welk project is eigenlijk het grootste of het meest vooruitstrevend? Volgens MetaBlock is dit Waves. 

Blockchain projecten. Er komen er steeds meer bij. Maar welk project is eigenlijk het grootste of het meest vooruitstrevend? Volgens MetaBlock is dit Waves. 

Open-source platform

Waves is het beste blockchainproject van afgelopen maand. Het project, geïntroduceerd in 2016 door Alexander Ivanov, is een open-source platform en decentrale omgeving voor Web 3.0 applicaties. Het is ontwikkeld voor de behoeften van ontwikkelaars en bedrijven die gebruik willen maken van blockchain systemen. De Russische ondernemer maakt het ontwikkelen en uitvoeren van DApps (decentrale applicaties) gemakkelijk en toegankelijk door een breed scala aan tools aan te bieden. Sinds de lancering van Waves, heeft het platform al verschillende succesvolle blockchain oplossingen uitgebracht. Momenteel heeft Waves 1849 commits. Ethereum en Cardano nemen plaats twee en drie in beslag met respectievelijk 1847 en 1687 commits.

Stagenet

Vorige maand onthulde Waves een nieuw experimenteel netwerk: stagenet. Stagenet is een Waves-blockchain, maar de WAVES token heeft geen waarde en kan gratis ontvangen worden. Stagenet wil ontwikkelaars helpen de functionaliteit van nieuwe Waves-versies te testen voordat deze doorgevoerd worden. 

Constant in beweging

De gedistribueerde ledger is constant in ontwikkeling. Het is daarom van groot belang dat blockchain netwerken zichzelf alsmaar verbeteren en hun functionaliteit behouden. Updates zijn belangrijk. MetaBlock is een blockchain-analyse bureau dat elk maand de beste blockchainprojecten en hun updates beoordeeld. Onlangs publiceerde het bureau een lijst met meest opvallende blockchainupgrades en meest prominente ontwikkelaars op basis van GitHub data.

Bronnen

  • Coinspeaker
  • Afbeelding: Coin News Telegraph