Nee
Ja
            

WeChat verbiedt het gebruik van cryptocurrency

WeChat wil blijkbaar niet meewerken met de groei van cryptocurrency. Er wordt zelfs gedreigd met het verbannen van accounts die er wel gebruik van zouden maken vanaf nu.

WeChat wil blijkbaar niet meewerken met de groei van cryptocurrency. Er wordt zelfs gedreigd met het verbannen van accounts die er wel gebruik van zouden maken vanaf nu.

WeChat

WeChat is de meest gebruikte chat app van China. Deze app is tegenwoordig niet alleen bedoeld voor communicatie, maar heeft vele doeleinden. Waarvoor wij talloze app hebben, is dat in China allemaal in WeChat verwerkt.

Nee tegen crypto

Een van de dingen die je kan doen met de app is andere mensen betalen, net zoals wij bijvoorbeeld ‘Tikkie’ gebruiken. Het is dan ook geen vreemde gedachte dan WeChat cryptocurrency zou omarmen om de service nog aantrekkelijker  te maken. Om een onbekende reden heeft WeChat nu bekend gemaakt dat ze absoluut geen gebruik willen maken van deze betaal methode

Binance

Alhoewel WeChat een enorme user base heeft, is de CEO van Binance, Changpen Zhao, niet bang dat dit een grote impact zal hebben.

Dit is een klasiek voorbeeld van ‘short term pain, long term gain’. Het is onhandig voor mensen op de korte termijn, en het zal een tegenslag zijn. Aan de andere kant is dit voor de lange termijn precies wat we willen. Dit type beperking op de vrijheid dat mensen in de richting gaat duwen van crypto. ‘Not a bad thing’. Het zou lastig zijn om WeChat te verslaan als ze zo’n open platform zijn, maar er worden steeds meer beperkingen opgelegd (waarschijnlijk niet hun eigen keuze). ‘Go #Crypto’.

- Changpen Zhao

China en cryptocurrency

Dit is niet de eerste tegenslag die de crypto wereld te verduren krijgt in China. Recent waren er ook al berichten dat China het minen van Bitcoin wil gaan verbieden. China zou een belangrijke rol kunnen spelen in de groei van de crypto wereld, maar door het recente nieuws uit China is er geen zekerheid of China zelf wil meedoen in deze groei.

Bronnen

  • Cryptopotato
  • Pixabay