Nee
Ja
            

Western Union start samenwerking met Ripple partner Thunes voor mobiele betalingen

Western Union gaat samenwerken met Stellar partner Thunes om klanten direct geld over te laten maken naar mobiele accounts wereldwijd.

Western Union gaat samenwerken met Stellar partner Thunes om klanten direct geld over te laten maken naar mobiele accounts wereldwijd.

Internationale betalingen

Thunes, dat voorheen bekendstond als TransferTo, maakt internationale betalingen mogelijk die gefocust zijn op nieuwe en opkomende markten. Thunes heeft ook samengewerkt met het open-source blockchain project Stellar om ook blockchain betalingen mogelijk te maken.

Volgens het persbericht van Western Union zal de deal met Thunes het mogelijk maken om wereldwijd direct geld over te maken naar andere WU klanten.

WU staat open voor crypto's

Western Union heeft onlangs aangegeven dat het openstaat voor cryptocurrencies, waarbij de president van WU Global Money Transfer verteld dat crypto’s een geaccepteerd middel voor tussen individuen en bedrijven zou moeten worden en dat het bedrijf klaar is om ondersteuning te gaan bieden.

Meer dan alleen betalingen

Naast cryptocurrencies is Western Union al een langere tijd bezig met het verkennen van alle mogelijkheden met blockchain. Dit doen zij foor deel te nemen aan tests met Ripple die er op gericht zijn om de kosten- en tijds efficiëntie waarde van blockchain betalingen te bepalen.

Western Union is een bedrijf dat halverwege de 19e eeuw is opgericht en gericht is op financiële diensten. De meest bekende dienst is de mogelijkheid om wereldwijd geld over te schrijven naar andere landen.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Afbeelding: Bitcoin exchange guide