Nee
Ja
            

Wie is er nog in de race?

Welke landen zijn er nog volop bezig met cryptocurrency en blockchain en welke landen lijken steeds verder achterop te raken?

Welke landen zijn er nog volop bezig met cryptocurrency en blockchain en welke landen lijken steeds verder achterop te raken?

Op voorsprong

Grote bedrijven als MasterCard en Allianz investeren veel in blockchain initiatieven. De vraag naar blockchain ontwikkelaars blijft groeien. Portugal heeft recent bekendgemaakt de belasting op alle cryptocurrency inkomsten af te schaffen. Het betalen en handelen met crypto valuta wordt daarnaast 100 procent belastingvrij. Frankrijk zet ook duidelijke stappen. De Franse minister van economie, Bruno Le Maire, heeft onlangs verklaard dat crypto-naar-crypto transacties belastingvrij zijn. Wel wordt er belasting gevraagd als crypto omgezet wordt naar fiat valuta zoals de euro of dollar. De echte koploper in de cryptocurrency race blijft toch wel China. De Aziatische wereldmacht bezit 72 procent van de mining power voor Bitcoin én investeert het meest in blockchain technologie. China is zelfs bezig een eigen cryptomunt te bouwen. Iran heeft de belasting op crypto mining afgeschaft. 

Op achterstand

Het lijkt erop dat zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk steeds verder op achterstand raken. De VS en UK eisen brieven van ICO’s, publiceren voorstellen om crypto producten te verbieden en doen moeilijk over Bitcoin ETF’s. Startups in beide landen hebben het maar al te moeilijk met de IRS of SEC. Amerika staat burgers niet toe crypto derivaten te gebruiken. Dat president Trump niks van Bitcoin en zijn vriendjes moet hebben is inmiddels geen geheim meer. Op 12 juli twitterde hij: “Ik ben geen fan van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Het is geen geld, de waarde is erg volatiel en gebaseerd op niks tastbaars”. De Amerikaan Jake Chervinsky ziet het somber in. “Dit is een wedstrijd en we verliezen”, aldus zijn tweet.

De Britten proberen mensen die verdienen aan cryptocurrency te bestraffen. Websites als Coinbase en eToro worden doorzocht om mogelijke belastingontduikers te vinden.

Ik ben geen fan van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Het is geen geld, de waarde is erg volatiel en gebaseerd op niks tastbaars.

- Donald Trump

Bronnen

  • Bitcoinist
  • Afbeelding: Pixabay