Nee
Ja
            

Wyoming zet nieuwe stap naar een crypto-vriendelijke staat

In Wyoming, VS, zijn vandaag drie nieuwe crypto gerelateerde wetten geaccepteerd. Zorgt dit voor een nieuwe toekomst voor cryptocurrency?

In Wyoming, VS, zijn vandaag drie nieuwe crypto gerelateerde wetten geaccepteerd. Zorgt dit voor een nieuwe toekomst voor cryptocurrency?

Cryptocurrency als eigendom

Wethouders in Wyoming hebben afgelopen week drie nieuwe wetsvoorstellen geaccepteerd om blockchain en cryptocurrency bedrijven te promoten. Het gaat hier vooral om wetsvoorstel SF0125, waar in wordt bepaald dat cryptocurrency als een eigendom wordt beschouwd. 

Alle 29 vertegenwoordigers van de staat keurden het wetsvoorstel goed. Hierdoor worden digitale valuta nu omschreven als “Een weergave van economische, eigendomsrechten of toegangsrechten die zijn opgeslagen in een voor de computer leesbaar formaat, en omvat digitale consumentengoederen, digitale effecten en virtuele valuta.

Na goedkeuring door de gouverneur Mark Gordon gaat de wet officieel in per 1 Juli.

Wyoming: Crypto voorloper

Wyoming is de minst bevolkte staat in Amerika waarvan weinig mensen weten waar het precies ligt. Misschien gaat er een lichtje branden als ik zeg dat Yellowstone National Park in Wyoming ligt? 

Wyoming is een echte voorloper op het gebied van wetgeving en vrijheid rondom crypto’s. Afgelopen Januari werd ook al een wet geaccepteerd voor het werken met cryptocurrency voor banken Met deze nieuwe wet opent Wyoming als het ware zijn deuren voor banken die crypto gerelateerde diensten willen leveren, zoals het beheer en supervisie hier op. 

Wyoming heeft afgelopen jaar het Wyoming Blockchain Taskforce Group opgezet met het doel de wereldleider op gebied van cryptocurrency te worden.

Bronnen

  • Coinspeaker
  • Wyoleg