Nee
Ja
            

YouTube ster gaat samenwerking aan met Dlive, wat crypto accepteert

YouTube ster Pewdiepie gaat samen werken met Dlive, dit streaming platform accepteert ook cyrptocurrency als betaling.

YouTube ster Pewdiepie gaat samen werken met Dlive, dit streaming platform accepteert ook cyrptocurrency als betaling.

Samenwerking

Pewdiepie, die zo’n 93 miljoen volgers heeft op YouTube, heeft aangekondigd om samen te werken met Dlive. Het is een streamingplatform. Eerst zat de YouTube ster bij Twitch, waar veel andere grote YouTubers bij zitten. Hij heeft nu gezegd over te stappen naar een ander platform, namelijk Dlive. Dlive heeft zo’n 3 miljoen actieve kijkers en zo’n 35 duizend actieve streamers. Kijkers kunnen Lino punten aan de streamers doneren. Dit zijn de inkomsten voor de streamers. Het is bij dit platform mogelijk voor kijkers om deze Lino punten te kopen met behulp van bitcoin, ethereum en litecoin.

Overstap

Pewdiepie, wiens echte naam Felix Kjellberg is, heeft vaak geklaagd over de video’s op YouTube. Vanwege copyright claims, meningsverschillen of andere problemen. Hij zegt dat het platform in tegenstelling tot Twitch en YouTube zich focust op de maker van de livestream. Dlive zelf zegt dat het geen geld van gebruikers of delen van geld van streamers krijgt.

Andere volgen

Ook een andere grote YouTuber genaamd Paul Joseph Watson met zo’n 940 000 volgers gaat over naar Dlive. Hij tweette dat hij geïnspireerd is geraakt door Pewdiepie en ook overstapt naar het streaming kanaal.

Het is goed voor de cryptowereld dat zo’n grote influencer gebruikt maar van zo’n platform. Het motiveert hen misschien om crypto te kopen en te doneren aan een streamer. Het is niet bekend of er nog meer grote YouTube sterren volgen na de beslissing van Pewdiepie.

Bronnen

  • news.bitcoin.com