Nee
Ja
            

Zwitserse waakhond claimt dat crypto miner ‘Serieuze overtredingen’ heeft gemaakt

De Zwitserse financiële waakhond FINMA heeft geclaimd dat crypto-mining bedrijf Envion AG illegaal ICO’s opzette en crypto’s verkocht.

De Zwitserse financiële waakhond FINMA heeft geclaimd dat crypto-mining bedrijf Envion AG illegaal ICO’s opzette en crypto’s verkocht.

Illegale ICO's

In het persbericht wordt vermeld dat Envion via ICO’s meer dan 80 miljoen euro van 37,000 investeerders illegaal heeft binnengehaald. Envion’s eerste ICO begon in begin 2018.

Envion gaf EVN tokens aan investeerders die betalingen deden in US Dollars of in crypto’s zoals Bitcoin of Ether, en gaf hen de mogelijkheid om een terugbetaling te verzoeken na 30 jaar.

Bank of crypto miner?

Volgens FINMA valt het accepteren van deposito’s en terugbetalingsregelingen van deze grootte onder de Zwitserse Banking Act en vereist dus een banklicentie.

Bovendien waren de voorwaarden waaronder Envion zijn tokens verstrekte niet gelijk voor alle beleggers, voegde FINMA toe. De opgestelde verwachtingen voldeden ook niet aan de wettelijke minimumvereisten en er was geen interne accountantsdienst opgericht zoals vereist door de wet.

In Mei vorig jaar werd duidelijk dat het niet goed ging met Envion. De CEO en oprichters beschuldigden elkaar van fraude en het bedrijf werd door de rechtbank in Zug opgeheven door ‘organisationele tekortkomingen’.

Bronnen

  • Coindesk