Nee
Ja
            

Addis Abeba gastheer Africa Fintech Summit

Op 21 november wordt in de hoofdstad van Ethiopië de vierde editie van de Afrikaanse Fintech Top (AFTS) georganiseerd.

Op 21 november wordt in de hoofdstad van Ethiopië de vierde editie van de Afrikaanse Fintech Top (AFTS) georganiseerd.

De AFTS wordt georganiseerd door Dedalus Global, een investerings- en communicatie-adviesbedrijf.

Waarom Addis?

Addis Abeba is gekozen als gaststad, vanwege de snelgroeiende economie, uitgebreide infrastructuurinvesteringen en ambitieuze hervormingsagenda. De stad wil onder andere de telecommonopoly gedeeltelijk privatiseren en de financiële sector liberaliseren. Ethiopië is daarnaast buitengewoon goed gepositioneerd om reizigers vanuit de hele wereld te verwelkomen. De nationale luchtvaartmaatschappij verbindt maar liefst 61 Afrikaanse steden met meer dan 120 bestemmingen wereldwijd. Ethiopië is het op één na dichtbevolkte land van Afrika. 

De Ethiopische Minister van Innovatie en Technologie is buitengewoon enthousiast over de komst van de Top. “Er is geen betere tijd dan november 2019 voor deze Top om naar Addis te komen en onze beleidsmakers te laten zien welke grote economische gevolgen fintechs voor andere economieën hebben”, aldus Getahun Mekuria. Ook Fitsum Arega, de Ethiopische ambassadeur in de Verenigde Staten, kan niet wachten de afgevaardigden te verwelkomen.

Er is geen betere tijd dan november 2019 voor deze Top om naar Addis te komen en onze beleidsmakers te laten zien welke grote economische gevolgen fintechs voor andere economieën hebben.

- Getahun Mekuria, Minister van Innovatie en Technologie

De Summit

De African Fintech Summit zal bezocht worden door investeerders en beleidsmakers vanuit de hele wereld. De aanwezige gasten representeren samen meer dan 4,5 miljard dollar. De Top vindt twee keer per jaar plaats. In april in Washington D.C en in november in een Afrikaanse stad. Dit jaar was het de beurt aan Addis Abeba. De Top zal zich richten op de toekomst van bankieren, groei en integratie van mobiel geld, beleid en regelgeving, blockchain, digitale identiteit, transacties en financiële inclusie. 

Bronnen

  • Cryptonewsz
  • Afbeelding: Capital Ethiopia