Nee
Ja
            

Airbnb boeken? Betaal met crypto!

Digitale cadeaubonnen voorziening Bitrefill heeft een optie toegevoegd om Airbnb reserveringen te maken met cryptocurrency.

Digitale cadeaubonnen voorziening Bitrefill heeft een optie toegevoegd om Airbnb reserveringen te maken met cryptocurrency.

Verschillende coins

Klanten kunnen nu betalen voor hun boekingen met Bitcoin, Ethereum, Dash, Litecoin en Dogecoin. De kaart is technisch een voucherproduct, wat betekent dat klanten een equivalent van de Amerikaanse dollar voor Airbnb kopen met cryptocurrencies en vervolgens een tegoedboncode ontvangen voor gebruik op het platform. Airbnb accepteert of verwerkt cryptocurrency niet zelf.

Helaas nog niet overal

Momenteel is de service alleen beschikbaar voor inwoners van de Verenigde Staten en voor een verblijf van minder dan 28 dagen. Klanten kunnen vouchers kopen van $25, $50 en $100. Bitrefill is een in Zweden gevestigde firma die crypto-cadeaubonnen aanbiedt voor een aantal verkopers waaronder Netflix, Hulu, eBay en Amazon.

Stijgende lijn

Cryptocurrency is steeds groter aan het worden in de toeristenwereld. In februari werd bekend dat de Argentijnse openbaar vervoerskaart SUBE (Sistema Unico de Boleto Electronico) nu kan worden aangevuld met bitcoin. Dit initiatief is bedoeld om mensen een bredere toegang te geven tot ‘zo’n revolutionaire technologie zoals bitcoin’.

Ook werd afgelopen augustus bekend dat de deelstaatregering van de Australische provincie Queensland een subsidie zou verlenen voor een opstart van cryptocurrency als onderdeel van meer dan $8,3 miljoen aan innovatiefinanciering. Het bedrijf zou het toerisme naar de staat stimuleren door reisaanbiedingen met cryptocurrencies te verkopen.

Bronnen

  • Cointelegraph